Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
UV FİLM İLE PCB YAPIMI
TA2AKY:
Hocam güzel bilgilendirme güneşte 3,4 dakikada pozladım bir kaç küçük hata harici LQFP100 ün yolları idare eder
teşekkürler.
https://i.hizliresim.com/AyDPnB.jpg
TA1OZH:
Tebrikler usta bunun standardini yakalamak icin uv isik kullanin ve isiginiza gore elinizdeki dry flim pozlama dakkasini bulunki diger yaptiklariniza hep urasmayasiniz ...... bende denemeler yapiyorum elimdeki isiga gore dry flimin dakkasini bulmak icin ama benim dry filim biraz hatali galiba kimi yerlerinde boya az belli oluyo....
TA2ZX:
Selamlar öncelikle başarılar diliyorum.
Güneşte pozlandırma çok tercih edilen sistem değil , sebebi uv işın miktarı her zaman aynı değil. Zamanlama çok önemli her zaman standart bir kalite yakalamak için lamba kullanmanız önerilir. Piyasada 10w solaryum lambaları bulunuyor ışıldak lamba
fülörasanı yerine aynen oluyor bunlar çok uygun . Şöyle yapıyorum önce uv filmi iki cam arasına mandal ile yerleştiriyorum.
lambanın 25- 30 cm karşısına koyuyorum. Bu esnada lamba sönük. Filmin önünü siyah renkli bir karton ile kapatıyorum
Ardından lambayı yakıyorum. 1-2 dakika yanıyor bu arada saate bakarak filmin önündeki kartonu kaldırıyorum. Pozlanma başlamış oluyor. 4 Dakika sonra lambayı söndürüyorum. Neden böyle derseniz çünkü bu lambalar ilk yakıldığına az ışık veriyor biraz ısınması gerekiyor. Böylece pozlanma kaynaklı hatalar olmuyor.
Selamlarımla .
TA2AKY:
Necati hocam
kaç adet lamba ve bir de lambanın resmi yada bir link verirseniz iyi olacak.
selamlar.
TA3ALS:
Aynı dertten ben de muzdaribim.
Pozitif 20 ile uğraşırken 250 watt civalı ampul kullanmıştım.Bunu bir beze sararak dış camını kırıyoruz. Uv lamba içi kısımda, merkezde oluyor.
Balastla kullanmak gerekiyor, ben seri olarak ütü bağlıyordum.
Işık çok güçlü ve 1 dakika yetiyordu. Acemiyken 2-3 kez gözlerimi de hasta etmişti. Kesinlikle lambaya bakmamak gerekiyor.
UVA fluorosan lamba edinmek daha sağlıklı. Ben de ondan alacağım.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git