Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

UV FİLM İLE PCB YAPIMI

<< < (6/9) > >>

TA2AKY:
filmin ortasından yukarı ve aşağı. 

TA3ALS:
Teşekkürler Sait Bey, deneyeceğim.

TA5OYS:
Uv pozlama için 50w uv led kullanıldığında 36v gerekli ancak benim güç kaynağı max 32v veriyordu. Bu şekilde 50 cm uzaklıktan 3dk yeterli oldu. Uv Power ledin yayılım açısı baya geniş bu nedenle geniş yüzeylerin (30*30 cm) pozlanmasında her yer homojen  pozlandı. Uv led kataloğunda dalga boyu 395Nm-400nm yazıyor. Umarım yararlı olur 

TA3IHD:
Çin'den aldığım dry filmi bir yıldır kullanıyorum, bildiğimiz tasarruflu ampulle bile 15 dakikada pozlanıyor  ve çamaşır sodası ile 20, 30 saniyede develop oluyor. Ancak ben yinede pozitif20 yi tercih ediyorum. Aslında en iyisi toner, ancak çok pahalı.
45tl ye pozitif20 buldum, birde Çin den UV 40W ampul aldım çalışmalara devam ediyorum. 73

TA3IHD:
UV Lamba:
Çin den aldım, 40W UV lamba diye tasarruf ampulü görünümünde, sönükken siyah, yanınca belli belirsiz mor ışık veriyor, herhalde gücü az pozitif20 yi  15- 20 dakikada  pozluyor. ancak dry filmi 5 dakikada pozluyor. Birde sürüngenler için 15-25W gibi ampuller satılıyoe, ancak nasıl yakılır bilmiyorum. Acaba onlar olurmu? yahut cıvalı demişsiniz, dışı kırıllan cinsten. onları yakmak için nasıl bir aparat kullanıyoruz?
Siz nasıl bir "hızlı pozlayan" UV ampul tavsiye edersiniz?  73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git