Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

UV FİLM İLE PCB YAPIMI

<< < (5/9) > >>

TA5OYS:
Soğuk toner transfer metoduda başarılı sonuçlar veriyor. Özellikle büyük baskılı devrelerin uygulanmasında sıcaklık homojen dağılmıyor ayrıca baskıdan dolayı tonerde yayılma oluyor. etil alkol(8 birim) ve aseton(3 birim ) karışımı ile toner plakaya aktarılabiliyor. https://www.youtube.com/watch?v=HBIxvwZ_0og

TA3EP:
Yusuf bey, bilgiler için çok teşekkür ederim. Ütüleme işinde başarılı olamadığım için baskılı devre imalat çalışmalarını yıllar önce bırakmıştım. Sanırım bu yöntemle yeniden başlayacağım. Eğer başarılı olabilirsem yaşadım :) Kağıt yine kuşe kağıt mı acaba, suya dayanması için öyle olacak gibi görünüyor.

TA1OZH:
Selam yusuf bey ledi kac volt ile kullaniyorsunuz birde uv isigin dalga boyunu biliyormusunuz 365nm veya 370nm gibi

TA3ALS:
Bendeki filmde sarılmadan kaynaklı olduğunu düşündüğüm dalgalanmalar var. Bir türlü pcb ye düzgün yapıştırmayı beceremedim. Yapıştırmak için ütü kullandım. Baktım olmuyor, bıraktım.
Büyük plaketlerde toner ile sorun yaşayabildiğimden bunu kullanmak istiyorum.
Bu yapıştırma işinin mutlaka bir püf noktası olmalı ve bu kadar zor olmamalı. Toner yöntemine 15 dakika, buna 2 saat uğraşıyorum.

TA2AKY:
Ali bey  önce filmin ilk bir cm lik kısmını yapıştırıyoruz filmin ortasından yukarı ve aşağı dogru çektirerek yapıştırıryoruz.
baş parmak ve ikinci parmağı kullanarak birer cm adımlarla acele etmeden yapıştırıyoruz.kabarcık olayı hiç olmuyor.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git