Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
UV FİLM İLE PCB YAPIMI
TA2ZX:
Benim kullandığım lamba solaryum 4 lambalı toplam 20 w. civarı ama aramaya lüzum yok Piyasada para kontrol lambaları
kullanılıyor görmüşsünüzdür mor ışık veriyor onlarda mükemmel iş görüyor , denedim. Çift lambalı olanı daha iyi sadece zamanı ayarlamak için birkaç deneme yapmak gerek.
kolay gelsin selamlar.
TA2ZX:
Kullandığım lamba.
TA1OZH:
benimde kullandığım lambalar 3 adet 11watlık uv lamba yanlız bunlara sakın bakmayın gözlerinizden olabilirsiniz tehlikeli lambalar onun yerine üzerleri siyah olan lambalarda kullanıla bilir uv degerleri çok düşük olduğu için bekleme süresi uzar veya tek ledler var 3,5,10 watt gibi onlarda iyi ama onlarada soğutucu blok ve watıne göre besleme devresi sart....
dry flim olarakta çinliler bana bunu gönderdiler fakat çok iyi değil sizlerin kullandıklarınızda böylemi yoksa daha düzgün mü?????
TA2AKY:
Ben buradan aldım satıcı paketlerken rulo şeklinde değilde katlayarak gönderdiği için katladığı yerlerde dikey beyazlaşma vardı.bendeki filmde problem paketlemeden kaynaklı.
Ayrıca plaket iyice temizlenmeli üzerinde çizik varsa film burada yapışmaya biliyor birde filmi plakete yapıştırırken hava kabarcığı olmamalı.
ısık almayan yerlerin temizliği bitince(Sodyum karbonat Na2CO3 Necati hocam yukarda belirtmiş.) bozuk yer varsa kalemle düzeltiyorum.bakır aşındırma için amonyum persülfat kullanıyorum.
pozitif 20 dry filmden iyi fakat plakete yayma işini yapabilsem bu biraz sıkıntılı.pozitif 20 ile çok kalın oluyor boyama işi.
TA3ALS:
Biraz dolaşıp ta UV lamba bulamayınca 15TL verip yine civa buharlı bir lamba alıp dış camını çıkardım.
Balast olorak önce bir trafonun sekonderini denedim, sanki biraz zayıp geldi.
Onu çıkarıp ütüyü bağladım.
Pozlamayı yaptım, ama sanki bir terslik oldu.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git