Gönderen Konu: Yerli lotw  (Okunma sayısı 141 defa)

Çevrimdışı TA1CH

Yerli lotw
« : 08 Aralık 2014, 17:16:47 »
Değerli arkadaşlar   eqslcc ve lotw gibi bir site biz  nasıl kurabiliriz internet sitesi yapabilen arkadaşlardan  yardım almak mumkunmu  bu iş için bir izin gerekiyormu .  Hiç bir amacımız olmadan cq cq bağırıp durmak  sonucsuz  ve kalıcı olmayan sadece kendime keyif olsun diye çalışmak yerine kalıcı bişeylerin temellerini örneğin  ta callbook  gibi     uluslar arası bir  callbook kurmak    yerli imalat bir lotw   bunun için gereken ne ise baştan amacımızı belirterek bir yolda yurumek  mümkün değilmi .  Her halde bu dileklerime katılmayan olmaz .Bu iş için contest katılımının çoğalması gerekiyor ise  bir amacımız olursa  sahiplenen çok olur düşüncesindeyim .  73

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: Yerli lotw
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2014, 18:08:44 »
Mesut abi şimdi iyice yaşlanıyorsun diyecem bana yine kızacan.

Bu sözün bana bir makamda birinin sözünü hatırlattı. Makama yeni atanan müdür diyelim altında çalışanının yer yani görev değiştirilmesi ile ilgili bir teklif önüne gelir.  Bakar personel istekli birde safahatını inceler bu personel 15 yıl bu kadroda çalışmış ve şimdi buraya geçmek istiyor. Kararını verir olmaz der. Sebebini sorduğunda Amerika'yı yenidenmi keşfedeceğiz der.

Şimdi dünyada tüm amatörlerin katıldığı, ortak olarak kabul ettiği siteler var iken gelipte senin daha bir contest için zorla 10-15 amatör toplayabildiğin ülkenin sitesini  kabul ederek kullanırlarmı?

Zaten alternatifi var, mevcut iken Amerika'yı yeniden keşfetmeye kalkarlarmı!!
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2014, 19:15:02 »
     Öncelikle   değer verip cevap yazdığınız için teşekkür ederim  .Ben Türkiye Cumhuriyeti Amatör Telsizcisiyim  Türk amatör radyoculara guveniyorum   istersek çalışırsak her şeyi başarırız  .      Hedef önemli kendinizi hafife almayın  siz değerlisiniz  .    Başarmamak için ne eksiğimiz var    öncelikle bunları belirtirseniz    doğru yolda yurümeye  çalışırız  73   

« Son Düzenleme: 08 Aralık 2014, 19:21:23 Gönderen: TA1CH »

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2014, 20:09:34 »
Site kurmak kolay ama işletmek ve devamlılığını sağlamak çok zordur. Öncelikle biraz da olsa para ister, sonra sürekli ilgi ve bakım ister, arıza çıkınca tamir ister... İnternet sitesi işletmek çocuk büyütmek gibi bir şeydir, sürekli ilgi ve uğraşmak gerektirir.

İşin bir diğer boyutu, tabii ki Onur beyin bahsettiği gibi başkalarını cezbetme ve katılım sağlama boyutu. eQSL sitesi Texas'ın Bedford ilinde yaşayan N5UP David L. Morris isimli bir amatör tarafından kurulmuştur. Çok yaygınlaşmasının sebebi kendi alanında ilk olmasıdır. Bu fikir zamanında parlak bir fikirdi, ama artık değildir. Bugün yapılan böyle bir sistem ancak kopya olur. Bizim açımızdan Türkçe bir site iyi olacaktır, çünkü yabancı dil bilmeyen arkadaşlar tarafından kolay kullanılır, ancak ecnebilerin katılımını sağlayamazsak, sen-ben-bizimoğlan kendimiz çalar oynarız.

N5UP Dave'in de kendine göre çok önemli sorunları vardır. ARRL (LoTW) ve IOTA gibi büyük amatör organizasyonlar hala daha eQSL olayını YOK SAYMAKTADIR. Gerçi Dave uzun çalışmalar sonucunda bazı klüplere kendini kabul ettirebilmiştir:

http://www.eqsl.cc/qslcard/OrgBB.cfm

DARC, WIA, Kazak Amatör Cemiyeti, The Romanian Amateurs Society, JARL, ARI, Fists, ARN gibi bir çok amatör kuruluşu eQSL olayını ve eQSL ödüllerini kabul etmekte ve saygı göstermektedir. Ama Dave, eQSL sistemi LoTW ile özdeşleşmedikçe yaptığı işin tam değerini bulamayacağını düşünmekte ve eQSL ödüllerini ARRL ye kabul ettirmek için çaba göstermektedir.

TÜRK eQSL işine gelince... Niye olmasın? Elbette olabilir. Sorunlar var diye kestirip atmamak lazım. Bu iş Türkiye amatörlerinin yol haritasında bir yerlere konabilir. Ben şahsım adına internet sitesi kurmak işlerinden anlamam, ama TA5FA Mehmet bey, TA4PR Ali Rıza bey gibi bu işten anlayan değerli arkadaşlarımız var. Tüm amatör arkadaşlar istasyon kurup işletmeyi öğrenir, yurtdışı QSO yapar, 3-4 bin amatörümüzden en az üçte biri yarışmalara düzenli olarak katılır hale gelir, TA HF yarışmaları düzenlenmeye başlanır ise... Boş oturacak değiliz, bu işe de hep birlikte el atarız elbet...

Bizim için bir ara çözüm, eğer fazla üye çıkartabilirsek, eQSL sitesinin bir Türkçe versiyonunu yayına sokturmak olabilir. eQSL sitesi bugün İngilizce, Çekçe, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Polonyaca, Portekizce, Rusça ve İspanyolca dillerinde yayın yapmaktadır. Profil ayarınıza girip bu dillerden birini seçer ve kullanırsınız. Bunlar arasında niye Türkçe olmasın? Tabii adama bu teklifle giderken üye sayısının da fazla olması lazımdır.

73
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2014, 20:12:31 Gönderen: TA3EP »
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND