Bilal Bey,
Mesajı farklı yere koyduğumun farkına geç varmıştım, tekrar kusura bakmayınız.
Nazik, bilgilendirici ve hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim.
Taleplerimle ilgili biraz daha net bilgiler verirsem daha odaklı tavsiyeler geleceğini düşünerek şu bilgileri (ve yanında ek soruları) eklemek istiyorum:
- Oturduğum binada en üst kattayım ve çatı tamamen bana ait. İstediğim gibi anten monte edebilirim.
- Bina çatısının eni yaklaşık 9 mt ve boyu da 11 mt. Bu nedenle HF'de gördüğüm her bir dipolü 9-10 metre olan antenleri yatay olarak bu çatıya monte etme şansım yok. BB6W'nin cazibesi boyunun en fazla 6,5 metre olması idi. Bana verimi yüksek, yapımı zor olmayan ama boyu da bahsettiğim ölçülerde olabilecek hangi anten uygun olur? Çıkış empedansı 50 Ohm olursa balun, trafo vs ile uğraşmama gerek kalmaz. Bu siteden link verebilir misiniz?Elimde 1 cm çaplı bakır borular var, J-Pole anten için almıştım, onları değerlendirebilirim.
- X510'da 5 metrelik yükseklik beni zorlar mı bilemiyorum. Yoksa 2,5 metre boyunda modeller var, kazanç düşüyor elbette, onlardan birini mi tercih etmeli? (örnek: Mobilcom MA-2000 Dual Band Çatı Anteni)
- Th-F7'ye kısa dalga antenini dışarıdan bağlasam da dinleme yapamaz mıyım?
- All mode cihaz tercih edeceğim bu durumda, tek ve en uygun seçenek te FT857 gibi duruyor.
Arslan Coşkun, TA1ICA