TA2VW Hayati Yazdıran Bey e hitaben
Değerli Hayati Bey
Bazı harfleri basmayan Klavyeyi sizin dediğiniz gibi çıkardım. Temizleyip yeniden taktım. Bu defa da başka harfleri yazmamaya başladı. Kullandığım klavyenin kötü bir yanı harflerin ve hatta girişin ilaçlı yollarla bağlanması. Zamanla bu yollar bozulabiliyor. Bilhassa eskiden bakır yollu ve temaslı klavyelerin olduğunu bilirim. Onlar çok sağlıklıydı. Yuvarlak uç girişli yeni bir tane almak zorunda kaldım.
Bir gün başıma endişe veren bir bilgisayar arızası geldi. Arızayı bulmada hayli zorlandım. Bir dehşet virüs olmalıydı? Bilgisayarda ne zaman klavyeyi açsam devamlı A harfi basıyor başka birşey yazmıyordu. Dediğiniz gibi klavyenin A harfine iyi bir göz attığımda dışardan kolay farkedilmeyen küçük bir kabak çekirdeğinin sıkıştığını gördüm. Ve virüse kabak çekirdeği virüsü ismini verdim.
Çin malı bir radyodan digital frekansmetreyi söküp çıkarmıştım. Frekansmetreyi 145 MHz counter, test alıcısı, her ne isim veriliyorsa, 145 MHz çalışmalarımda alıcı okuyucu olarak kullanıyordum. Uzun bir süre kullanmadım. Bir gün kullanmam icap etti. Ne göreyim arızalı çalışıyor. İçini açmak zorunda kaldım. ve malesef frekansmetrenin ilaçlı yollarla bağlandığını gördüm. Haydi gelde tamir e!
sağlıcakla
73! Hüsnü Köktürk