Gönderen Konu: "Self Spot" neyolaki?  (Okunma sayısı 188 defa)

Çevrimdışı TA1CH

"Self Spot" neyolaki?
« : 26 Ekim 2014, 11:24:53 »
Murat abi  selam self ve spot  kelimelerinin anlamını ben bilmiyorum  benim ve benim gibi bilmeyen arkadaşlar için  anlamlarını acıklarmısınız lütfen   hayırlı çalışmalar teşekkürler .73
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 10:46:49 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA1PB

« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 10:47:10 Gönderen: TA8A »
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA5FA

Ynt: "Self Spot" neyolaki?
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2014, 12:00:29 »
Sayın Ö Z  okumak lazım herzaman ki gibi değilmi ?

« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 10:47:20 Gönderen: TA8A »
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2014, 14:00:20 »
self  nedir onu okuyamadım .73
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 10:47:32 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2014, 01:34:22 »
Mesut Bey ;

http://www.telsizciler.org/index.php/topic,31585.msg98020.html#msg98020    linkinde Mehmet Bey, güzel bir örnek paylaşmış.

"Spotter" ve "Spot" yazan kısımları görüyorsunuz, işte bu kısımlarda, operatör amatör telsizci ;  operatör olarak çalıştırdığı işareti, kendisinin spotlaması durumuna "Self spot" yani kendi kendisini spot etme deniyor.

DX Cluster sayfalarında radyo amatörlerince bu durum hoş karşılanmaz ve etik olmadığı için, bazı amatörler o istasyonla QSO yapmaktan imtina ederler..

« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 10:47:47 Gönderen: TA8A »
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2014, 09:53:20 »
Ali  bey  çok önemli bir noktayı  açıkladığı için teşekkür ederim.      spot işi guzel bir  uygulama ama  kendini spotlamak  işin  guzel liğini bozduğu gibi  atlanmaması gereken bir  konu hatırlanması için  gundeme gelmesi için sormuştum.   yok sa evel Allah  yazılan konulara ilgimiz var ve takip ediyorum Sayın ADI GUZELİN  de söylediği gibi okumak ve gundeme getirmek şart .   Yok sa Bitliğin   Engin bilgiler sunan sayfalarında  hikaye gibi okuyup  gecmek akılda bir  iz bırakmaz  zaten okumayı cok sevmeyen bir toplumuz    her konunun üzerinden bir kac kez gecmeli   iyice dididk didik öğrenenedek  konuşmalıyız .  73 
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 10:48:00 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2014, 11:57:48 »
Degerli Radyo amatorleri arkadaslarim.

Self spoting olayi normal zamanlarda, kendini o frekansda calistigini deklare etmek icin faydali bir yoldur.
Hatta ozel bir yer aradiginizi da belirtebilirsiniz.

Konu yarisma aninda ki durum aciklanacak olursa bu etik degildir.

Cogu kisi kendi cagri isareti ile spot etmek yerine. baska bir cagri isaretini kullanarak spot`u yapsada.
IP numarasindan kolayca belirlenir.
Eger yarismaya Non-assitance girmisse, Assistance cevrilir ve ikaz edilir.
Sadece bilgilendirmek icindir.

Saygilarimla
yasar gocet
TA3D

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2014, 13:57:39 »
Yaşar Hocam self spot atan istasyona attığı spotların sayısından dolayı artık yeter self spot atmayınız şeklinde uyarı spotları gelmesine rağmen devam edenleredir tavrımız....Yanlış anlaşılmasın....Sizde takdir edersinizki yeter self spot atmayın uyarısının karşısında ülkemin adı yazınca hoş olmuyor....Kişisel tercihimdir çalıştığım işaretin operatörü olarak self spot atmam.....73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2014, 14:30:46 »
Bu self spot denilen şey, cep telefonu ile "selfie" fotoğraf çekmek gibi bir şey oluyor herhalde... İkisi de kendi kendine yapılıyor. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND