Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
Tuncer TOPDEMİR TA1NAG - TA1F
TA2AD:
Ebay da gezinirken rasladım QSL kartını satıyorlar
Güzel insana örnek gösteriniz deseler tereddütsüz adı söylenecek biriydi, nur içinde yatsın .
TA1PB:
Lisansımı aldıktan sonra TA1PB resmi çağrı işaretimle ilk amatör görüşmemi yaptığım insandır....Hocamında dediği gibi örnek bir ''İNSAN'' dı....Yani bizim o zamanlar örnek aldığımız böyle ağabeylerimiz vardı....Hoş şimdi de var ama iyi yönde mi kötü yönde mi örnek olunduğu tartışılır.....
TA3EP:
Benim gibi rookie'lerin bilgilendirilmesi için, Sn. Kadri Mehmet BAŞAK'ın yazdığı şu yazıyı okumak, merhum TA1F nin yaptığı çok önemli amatör telsizcilik çalışmalarının bazılarını anlamak açısından oldukça yararlı olacaktır:
http://www.ta1d.com/uydu.htm
Not: Ben yazı okumayı sevmem / Bu yazı çok uzun / Şimdi başım ağrıyor / Okuma yazmam yok... gibi nedenlerle bu yazıyı okumayan arkadaşlar için yazı özeti:
Rahmetli TA1F amatördaşımız, 1991 yılında el yapımı yagi anten ile AO 13 (Amsat Oscar 13) uydusu ile VHF bant üzerinden uydu aracılığı ile Japonya ile QSO yapan kişiler arasındaymış. Anladığım kadarı ile ülkemizde uydu kullanarak yapılan ilk uzun mesafeli QSO da buymuş...
O dönemlerde başka kim bilir ne çalışmalar yapıldı... Üşenmeden bir anlatan olsa da dinlesek...
73
TA2FE:
Selamlar Arkadaşlar,
Evet Tuncer' i anlat deseler vallahi susmam. Benimde üzerimde az emeği yoktur.
Bir gurup arkadaş ile beraber kendisini anmaya karar verdik ve önümüzdeki CQ WW WPX SSB kontestinde TA0F olarak çağrı işareti aldık. Bu çağrı işareti ile yarışmaya katılıp kendisinin bir fotosu olan QSL bastıracağız.
Böylelikle çok değerli dost ve arkadaşımızı anmaya çalışacağız. Kendisi bu tür çağrı işareti ile çalışmayı pek sevmezdi ama artık yanına gidince bizden hesap sorar :). Bizim amacımız onu sevdiği işle anmak olacak.
TA0F Çağrı işareti çalışma gurubu
TA1U Hulki Işınal
TA2BN Rebi Öke
TA2DO Osman Hızal
TA2FE Emin Bora Demirel
TB0CBB Osman Jekfer Gökpınar
TA2FE:
Arkadaşlar Selamlar,
Az Önce İsa bey düzeltti. Ben yanlış yazdım . TC0F olarak işaret alınmıştı.
Tekrar özür dilerim .
Emin
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git