Gönderen Konu: BOAFENG UV B6 MANUEL FREKANS KAYDI  (Okunma sayısı 128 defa)

Çevrimdışı TA2IJE

BOAFENG UV B6 MANUEL FREKANS KAYDI
« : 01 Eylül 2014, 10:15:55 »
Merhaba ;

Boafeng uv B6 marka bir cihazım var. Çok yeni amatör olduğumdan her şeyi yeni yeni öğreniyorum.
Cihaza bir arkadaş amatör kanalları yükledi, yüklü kanallar dışında yeni bir frekans girmeye kalktığımda bir türlü üstesinden gelemedim. Cihazın Türkçe kullanma kılavuzu var ancak manuel frekans girme işlemini açıklamamış. Frekans, ton ve diğer manuel işlemleri üstadlardan biri adım adım anlatırsa çok memnun olacak ve bir adım daha atmış olacağım. 73

Çevrimdışı TA4J

Ynt: BOAFENG UV B6 MANUEL FREKANS KAYDI
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2014, 10:47:32 »
Merhabalar öncelikli olarak cihazınızı afetsiz günlerde ve güle güle kullanmanız temenniyle.

http://alipargan.blogspot.com.tr/ verdiğim linkte UV-B6 nın ve diğer bazı cihazların türkçe manuallerini orjinallerinden tarafımca çevirisi yapılmış şekilde bulabilirsiniz. Hafızaya kanal kaydetme özelliği vs yazmaktadır.

Sorununuza gelince cevabı aşağıdadır.

HAFIZAYA FREKANS KAYDETME

Bu cihazda 99 kanal kaydetme özelliği vardır. Frekansları hafızaya şu şekilde kaydedilir:

1 – VFO modda iken hafızaya almak istediğiniz frekansı ayarların. Varsa CTCSS ve DCS tonunuzu MENU 12 TCODE menüsünden seçiniz. Varsa frekans kaydırmayı MENU 22 – SFDT (shift) (röleler için) seçiniz.

2 – VM/SCAN tuşuna 2 sn. basılı tutun. Ekranda 0-99 arasında bir rakam yanıp sönecektir. Şayet rakam yanıp sönmüyor ise o kanala daha önceden kayıt var demektir. Aşağı yukarı tuşları ile hafızaya almak istediğiniz kanalı seçiniz.

3 - [AB / ] basınız. Daha fazla kanal kaydetmek için yukarıdaki işlemleri tekrarlayınız.

TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2IJE

« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2014, 14:26:01 »
Sayın Pargan Üstad;
İlginiz için çok teşekkür ederim. Ben ilk adımdan ileri gidemiyorum. Bu VFO moda nasıl geçeceğim. Cehaletimi mazur görün. Hard diskte eskiyince teknolojiyle uyum sağlamakta bir hayli zorluk çekiyoruz. Saygılarımla

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2014, 16:42:44 »
VFO moda tuış takımında sol altta bulunan VM/SCAN tuşu ile geçebilirsiniz. Dökümanı dikkatlice adım adım okursanız çözülemeyecek bir şeyi yok cihazın.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2IJE

« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2014, 23:12:06 »
Sayın Pargan Üstad;

Talimatlarınızı daha dikkatli izleyerek frekansları girdim. 11-RCODE ve 12-TCODE ye de listelerdeki Role tonlarını girerek Kanallara isim verdim. Değerli bilgileriniz ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla.

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2014, 20:35:11 »
Ali bey merhaba,
Türkçe çeviri ve belgeleme işinin ne kadar emek ve vakit istediğini tahmin ediyorum.
Elinize sağlık.

73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA2ABX

« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2014, 00:27:16 »
FREKANSI MUTLAKA' A' BANDINDA GİRMELİSİNİZ' B ' BANDINDA İŞLEM YAPIYO GİBİ GÖZÜKSEDE KAYDI ALMAZ YALNIZCA A BANDINDA İKEN İSTEDİĞİNİZ AYARLARI GİRİP HAFIZAYA ALIR SAYGILAR