Gönderen Konu: ev yapımı plastik kutu  (Okunma sayısı 272 defa)

Çevrimdışı TA1CH

ev yapımı plastik kutu
« : 24 Eylül 2014, 14:24:10 »
Yaptığımız  elektronik devrelere hazır  kutu bulmak  cok zor olmasada  hazır plastik  plaketlerden  kutu yapmak istiyorum .malzeme ve nasıl yapılabileceği hakkında fikir verebilirmisiniz .Elimizde plaketler dursun lazım oldukca kesip biçip birleştirip kutu yapabilelim     istiyorum ne dersiniz ... 73

Çevrimdışı TA5ARF

Ynt: ev yapımı plastik kutu
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2014, 19:30:39 »
 Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bunun için mika siparişi verdim. Fakat bu malzemeyi eritmeden nasıl bir makina ile kesebileceğimi bilmiyorum. Mika renkli, şeffaf vb. olabiliyor. Isıtınca da bükülebiliyor. Mikayı epoksi reçine ile yapıştıracağım. İç kısmına kalın mikadan dik çubuk keseceğim. Ona vida yolu yapınca kapaklı kutu elde etmiş olacağım. Malzeme gelsin bir bakalım. Epoksi reçineyi Silifke'de bulamadım. İnternetten bulmaya çalışacağım.
Tayfun 73ler

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2014, 20:10:00 »
Orta okul yıllarında  mukavvadan kutu yapmasını öğretmişlerdi kutunun kenarlarını kesmeden bıcak yardımıyla cizip kıvırıyorduk .plastik işiyle uğraşan bir arkadaşım var bu hayalimi onunla paylaşacağım mutlaka bize  bir yol gösterecektir diye umut ediyorum. sizde  malzemeler geldiğinde gelişmeleri bizimle paylaşırsanız  belki işimize yarayacak bir kutulama yöntemi bulmuş oluruz .                       İlgilendiğiniz için teşekkür ederim  73

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2014, 11:08:04 »
Tayfun Bey,

Pleksiglas malzeme normal testere ile kesilebiliyor. Yapıştırma için pleksiglas tozunu kloroform içerisinde (asetonla da deneyin derim) eritip, elde ettiğiniz bu sıvıyı yapıştırıcı olarak kullanabilirsiniz. Çok daha iyi oluyor.

Biraz işçiliği artırsa da vidalama olayını yapıştırmaya tercih ederim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #4 : 25 Eylül 2014, 11:45:27 »
bu malzemeyi pürüzsüz kesen daire testereler var onlarla istediğin ölçüde kesebilirsin yapıştırma işini bilmiyorum
bilal beyin de bahsettiği gibi yapıştırma malzemesi  vardır muhim olan pürüzsüz ölçülere göre bir kesim
ve el alışkanlığı sağlandıktan sonra istediğiniz malzemenin kutusunu yapabilirsiniz mesut hocam

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2014, 15:31:11 »
Bu onuda birkaç öneri de bulunabilirim.

Pleksiyi çevrenizdeki reklamcılardan bulabilirsiniz . Pleksi işlemesi kolay , çeşidi bol bir malzeme.Isıtarak çekil vermekte mümkün . Bu sayede kutunun bir kısmı yekpare olabilir mesela ... Vidalama , eğeleme gibi işlemlerde geliyor. Yapıştırma konusunda Bilal Beyin bahsettiği yöntem gayet verimli. Yada pleksi yapıştırıcısı kullanmak gerekli . Sıradan yapıştırıcılar yeterince iyi sonuç vermeyebilir . KEsme noktasına gelince en güzeli lazerdir ama yaptıracak yer bulmak lazım vs .Bunun dışında dekupaj kullanılırsa pleksi kesme uçları var . Bunlarla , elinizde yatkınsa gayet güzel kesim yapılıyor . Testere yada kıl testere çalışmakta olabilir . Kesim sadece düz yapılacaksa; maket bıçağı ile de sonuç almak mümkün cetvelle birkaç defa üstünde geçip masanın kenarına bastırarak ayırabiliyorsunuz . Ancak bu yöntem dikkat gerektiyor.Özellikle de kalınlık arttıkça .

Temin etmekte sorun yaşıyorsanız internetten alışveriş için birkaç yer önerebilirim.
www.malzemeci.net bu firmada birçok çeşit var . Genelde levha olarak satıyorlar .
www.pleksiburada.com Burda çeşit daha az olmakla birlikte köşeli yada yuvarlak istediğiniz ebatta lazer kesim yapıp gönderiyorlar . Ne kadar isterseniz fark etmiyor .
www.altinkaya.com.tr . Bu firmada da çok çeşitli kutu ve kutu elemanları satılıyor. Kargo ile gönderim yapıyorlar.

Bu firmalarla elbette bağlantım yok.Ama üçü de zaman zaman alışveriş yaptığım ve şuana kadar aksaklık yaşamadığım yerler.Bu sebeple öneriyorum.

Kolay Gelsin .
73

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2014, 09:23:44 »
Spiral, daire testere, vb.  diskli aletlerle pleksiglas yanıyor. Freze torna imkanınız varsa istediğiniz ölçüde hassas iş çıkıyor, fakat zaman alıyor.
Lazer en düzgün işi çıkaracaktır tabii ki.

Japon yapıştırıcısı yapıştırıyor, fakat buharlaştığında pleksiglasın boştaki diğer yüzeylerinin yapısı zarar görüyor. Bilal Bey' in önerisi mantıklı görünüyor. Aseton japon yapıştırıcısına benzer etki yaratabilir.

Çevrimdışı TA2UH

« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2014, 08:56:10 »
Ben bugüne kadar pleksiglas, saç ve alüminyum levha ile birkaç kutu yaptım. Çok kötü olduğunu söyleyemem, özellikle güzel boyanırsa idare ediyor ama asla fabrika üretimleri kadar iyi olmuyor. Saç vb. malzemelerde katlamayı düzgün yapabilmek için basit de olsa bir pres gerekli, malzeme kalınsa evde düzgün kesmek de sorun. Kendi adıma, pleksiciye, doğramacıya kesim vb. için yalvarıp yakarmaktansa örneğin Altınkaya marka kutulardan almayı tercih ederim.

Pleksiyi kırmadan, çatlatmadan kesmek ve özellikle delmek de kolay değil... Kloroform ve aseton gibi kimyasallar da masum maddeler değil, solunması sağlığa zararlı.