Yukarıdaki web adresinde bazı önemli bilgiler var, tam tercümesini buraya ekliyorum:
"ABD dışından LoTW ye üye olmak isteyen amatör radyo operatörleri, kayıt olmak için gereken belgeleri artık e-posta yoluyla gönderebilecek. ABD vatandaşı olmayan amatörler, amatör telsizci belgelerinin kopyasını ve kişinin adını ve adresini gösteren hükümetten alınmış bir kimlik belgesinin kopyasını göndermek zorundalar. (Hassas bilgiler karartılabilir)
Belgelerin kopyaları LoTW ye e-posta yoluyla gönderilecektir. ARRL belgelerinizi alınca size LoTW şifrenizi yollayacaktır. İster elektronik ya da ister kağıt olsun farketmez, ARRL size ait hiç bir belgeyi saklamaz, görüldükten sonra bu belgeler imha edilir."
Kişisel yorumum: Elektronik kopya derken, amatör telsizci belgesinin ve nüfus kağıdının (artık kart şeklinde ama dilimize böyle yerleşmiş) kuvvetli ışıkta çekilmiş ve ayrıntıları tam gösteren bir resmi olabilir. Ya da bunları tarayıcıdan geçirdikten sonra elde edilen resimleri de olabilir.
Ayrıca bahsi geçen "Hassas bilgiler karartılabilir" ifadesi de önemli. Gönderilecek resimlerdeki TC numaralarımızı da artık karartabiliyoruz.
Mehmet bey, bu bilgi çok önemli ve ayrı bir konu başlığı açıp yeniden yazılmayı hakediyor bence. Hatta defalarca yazmak gerekebilir. Bilgilendirme size ait, bu başlığı da sizin açmanız uygun olur diye ben karıştırmadım. Saygı ve sevgilerimle, 73.