N1MM ile QTC trafik (QTC vermek)Sırasıyla yazalım sonra aşağıdaki görseller ile perçinleyelim.  (CW modunda bu şekilde kullandım ona istinaden yazıyorum zira  N1MM+ versiyonunda pop-up pencere açılıyor onu kullanmadım henüz, Yanlış bildiğimiz kulağı tersten gösterdiğimiz durum varsa lütfen bilen düzeltsin)
### Size Gelen bir istasyon yada QSO yaptınız ardından QTC sordu sizde CTRL + Z tuş kombinasyonu ile baktınız var YES  dediniz 
veya siz Do you want QTC ? dediniz karşı tarafda Yes dedi aynı işlem devam eder gider
### Önce Karşı istasyona  QTC blok numarasını vermelisiniz   1/10  demek  1. onluk QTC mi veriyorum anlamındadır  örneğin  15/10 dediniz  15. onluk QTC mi veriyorum anlamındadır  bunu vermeden karşı istasyon QTC alımına başlamaz. 
### 1. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık  2. QTC ye geçeriz (Enter tuşuyla)
### 2. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık  3. QTC ye geçeriz (Enter tuşuyla)
### 3. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık  4. QTC ye geçeriz (Enter tuşuyla)
Eğer  QTC okuduktan sonra  AGAIN veya TRY AGAIN veya CALL AGAIN veya NUMBER AGAIN veya TIME AGAIN  cevabı alırsanız son okuduğunuz QTC içeriğinde onları tekrar karşıya okuyunuz. 
### 4. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 5. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 6. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 7. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 8. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 9. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık ................................................
### 10. QTC  bilgimizi okuduk  OK-ROGER cevabı aldık ................................................
Böylelikle  karşıya hangi blokta 10 QTC bilgimizi veriyorsak hepsini okur bitirir ve karşılıklı nezaket çerçevesinde teşekkürleri havada uçuşturur adamı göndeririz .
Ve QSO kovalamaya kaldığımız yerden tam gaz devam ederiz ...............   QTC SSB konusuyla ilgili dinleme tecrübesi açısında şu videoyu ısrarla izlemenizi tavsiye ederim 
http://www.youtube.com/watch?v=Ine6ASM6Gsw    (Yanlız QTC soran Avrupa dışı istasyon ona dikkat)
Yardımcı yedek kaynak  : 
http://ta5fa.blogspot.com/2014/09/sadece-avrupa-istasyonlari-ile-qso.html  (alt satırlarda bulabilirsiniz)
Görsel olarak anlattıklarımıza bakalım ;