Gönderen Konu: Uv-5R vox bekleme süresi sorunu  (Okunma sayısı 69 defa)

Çevrimdışı TB2PCJ

Uv-5R vox bekleme süresi sorunu
« : 10 Ağustos 2014, 18:42:50 »
Merhaba.Yakın zamanda elime geçen iki adet pmr cihazı ile basit bir papağan repeater denemem oldu.Gelen pmr cihazlar amerika için geçerli tanımlı frekanslara sahip.Dolayısıyla deneme amacı dışında günlük hayatta kullanmıyorum.

Geçenlerde basit bir röle yapmak için harekete geçmiştim ama işten dolayı unutmuştum ,pmr telsizler gelince tekrar hatırladım.Kullanılan cihazlar 2 adet pmr ve 1 adet uv-5r.Bir tarafı 3.5" diğer kısmı 2.5" stereo jaklı kablo.Kabloyu deneme yanılma yoluyla kendim hazırladım.
Kablonun canlı uçları pmr cihazın kulaklık çıkışını 2.7k dirençle direk vox özelliği aktif edilmiş uv-5r cihazın mikrofon girişine veriyor.Alıcı olarak düşünülen pmr cihazına sinyal ulaştıktan yaklaşık tahmini 0.2-0.5 sn sonra tx olarak düşünülen uv-5r yayına başlıyor.Vox seviyesi en hassas değerindeyken bu şekilde çalışıyor.Seste bir bozulma yok.Hem simplex hemde çevre röleler üzerinden modülasyonun anlaşılır olduğunun raporunu aldım.
Buradaki asıl sorun alıcıda yayın bittikten sonra uv-5r 3 saniye daha tx'e devam ediyor,buna birde pmr cihazda kapatma seçeneği olmayan roger'da eklenince 5 saniye beklemek zorunda kalıyorum.Baofeng uv-5r cihazın menülerinde kapatma veya azaltma olarak bulamadım.

Madem menüde yok neden soruyorsun diyebilirsiniz.Normal şartlarda kanal isimlerini 6 karakter olarak yazabiliyoruz.Fakat Chrip programı kullanıldığında isimler 7 karakter tanımlanabiliyor.Denedim ve olumlu sonuç aldım. Başka model ve marka cihazlarda vox seviyesi haricinde "vox delay time" isminde 2. bir seçenekte mevcut.BU konuyla ilgili olarak bilgisi olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim.Teşekkür ederim.