Gönderen Konu: TA Callbook'ta bir özellik.  (Okunma sayısı 227 defa)

Çevrimdışı TA8A

TA Callbook'ta bir özellik.
« : 11 Ağustos 2014, 11:54:48 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Uzun bir süredir, TA Callbook'ta bir amatör arkadaşı sorguladığınızda bazı kayıtların altında "Bu kaydın yeni belge bilgileri girilmemiştir. Değişiklik formunu kullanarak yeni belge bilgilerini girebilirsiniz." yazısını görmektesiniz.

Bu yazıdan iki şeyi anlayabilirsiniz.

1- Bu amatör arkadaşımız belgesini yeniletmemiştir yani belgesi iptal edilmiştir.
2- Bu amatör arkadaşımız belgesini yeniletmiş fakat TA Callbook'a işlememiştir.

Her iki durum, bu amatör arkadaşımızın AKTİF olmadığını gösterir.

Durumu bilginize sunarım. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3ATA

Ynt: TA Callbook'ta bir özellik.
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2014, 14:44:32 »
Sayın Bitlik  ilgili ve yetkilileri.!!

Uyarıda bulunduğunuz hususta KEGM kayıtlarında  "AKTİF" veya kaydı bulunmayanların sorgulanabildiği link , Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce de hizmete sunulmuş bulunmaktadır.

http://www.kegm.gov.tr/OnlineIslemler/default.aspx?control=TelsizCagriIsretSorgu

Bu siteden sorgulanmak suretiyle , bu linkte kaydı bulunmayanların sitenizde de bulunmaması gerektiği kanısındayım..

Malum amatör telsizcilik belgesi bulunmayanların bu siteye kaydı yapılmamaktadır.

Bilgi ve gereği....

TA3ATA...M.TURGAY
Best Regards....73
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2014, 14:48:30 »
Bu hususta ;

TA3EL Ali Rıza ÖZSARAN'ın http://www.telsizciler.org/index.php/topic,31484.0.html deki çalışması benzeri bir çalışma yapılıp yayınlanması da aydınlatıcı olacaktır..

Emeği için TA3EL ya  da teşekkürler..

TA3ATA..M.TURGAY
Best Regards..73
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2014, 15:06:45 »
Turgay Bey,

TA Callbook'ta şu ana kadar belge almış kişilerin kaydı bulunmaktadır. Bu kayıtların güncelliği ile ilgili olarak yukarıda anlattığım şekilde kaydın altında kırmızı yazı ile bilgi verilmektedir. TA Callbook sitesinde yayınlanan bilgilerin Resmi Kayıtlar olduğu yönünde bir bildirimimiz bulunmamaktadır. Resmi durumunu sizin linkini verdiğiniz siteden kontrol edebilirsiniz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2014, 16:46:52 »
Bilal Bey,
Ben belgemi YENİLEYEMEDİM maalesef PASİF amatör gözüküyorum KEGM kayıtlatında şimdi, sanırım amatör değilim artık; mümkünse benim bitlik erişimimi kapatır mısınız? belki bu yeniden sınava girip yeni belge alma konusunda beni motive eder. Hem böylesi daha etik olacak.

Selamlar.

Elgin SAYINALP
(ex)TB2NDY
73
Almaty-KAZAKHSTAN

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2014, 17:37:12 »
Engin bey bence sizin durumunuzda olan kişilerin BİTLİK erişiminin kapanmasına lüzum yok.

Çünkü siz Amatör telsizci lisansınızı almışsınız sadece VİZESİ bitmiş yada KANUN gereği işaret değişikliği olması gerekiyordur.

ETİK kurallara hala uyuyorsanız ki bence bir amatör telsizci bu kimliği ömür boyunca taşır lisansı olsada olmasada.
en azından bu siteye erişiminizin kesilmesini doğru bulmuyorum..

Tabi illaki siz erişiminizi kesmek istersiniz yada Bilal amca bu konuda ne der bilmeiyorum.

Bence olması gereken HİÇ BELGE ALMAMIŞ kişilerin bitliğe üyeliğinin sorgulanması gerektiğidir.

Bu benim kişisel fikrimdir. Bilal amcanın değerli yorumlarını öğrenmek isterim.

73 de TA4ACV - AYDIN
Cagatay VURAL

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #6 : 11 Ağustos 2014, 17:54:53 »
Kıymetli Arkadaşlar,

BİTLİK'e kayıt olurken Amatör Telsizcilik Belgenizin olup olmadığına bakıyorum. Fakat daha sonra belgenizi yenileyip, yenilememeniz beni İLGİLENDİRMEMEKTEDİR. Bunu takip etmenin benim görevim olduğunu da düşünmüyorum. BİTLİK kaydınızın belgenizin durumuna bağlı olarak açılması, kapatılması gibi bir durum da düşünmüyorum. BİTLİK'i kullanmak için bir ara Amatör Telsizcilik Belgesi almış olmanız benim için yeterlidir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 11 Ağustos 2014, 17:58:28 »
Elgin Bey,

Siz şu anda Radyo Amatörüsünüz. Fakat belgenizi yeniletemediğiniz için telsiz kullanımınızda sıkıntı çıkar. 50 TL ve ilgili belgeleri gönderdiğinizde belgeniz yenilenecektir.

İyi çalışmalar diliyorum. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2014, 18:07:24 »
Bilal Bey,
Açıklayıcı ve de ferahlatıcı cevabınıza istinaden ülkeme döndüğümde ilk yapacağım işler listesine belge yenilemeyi alıyorum.
Elgin SAYINALP
73
Almaty-KAZAKHSTAN

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2014, 18:07:48 »
Bilal bey  tekrar sınava girme zorunluluğu kalktımı bu konuda resmi bir acıklama varmı  . 2  ay önce kıyı emniyeti ile yaptığım görüşmede  yeniden sınava girilmesinin gerektiği söylenmişti bir değişiklik varsa lütfen bilgilendirirmisiniz . 73

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #10 : 11 Ağustos 2014, 18:55:00 »
Merhaba.

İşin özü şudur

Elindeki ehliyet KEGM den alınma ve son kullanma tarihi geçen arkadaşlar 50 TL. Yatırıp belge yenileyebilir amatörlüğe devam edebilir.

Elindeki ehliyet BTIK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) BTK dan alınma ve 01.03.2012 Tarihine kadar ücretini yatırıp yenilemeyen arkadaşlar artık amatör telsizci değildir. Yeniden sınava girip 3 harflı yeni bir son ek alarak amatörlüğe devam edebilirler.

bu şekilde olan ve bizlerin ustası arkadaşları son sınavda sınava girerken görmek beni gerçekten üzdü. Fakat ne yapalım yeniden sınava girip kazanmak kolay.

Belge yenilemek için yurt dışında olan arkadaşlar TA ya gelmeden işlem yapabilir.

73 de TA3EL Ali
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.