Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
Ben de etki bırakan bir anı
(1/1)
TA1CH:
Bu anım bir gun sizide etkileyebilir .
10 yıl kadar önce .Bir arkadaşım yaesu vx5 sıfır paketinde bir cihaz edinmeme yardımcı oldu . cihazı yaklaşık 7 -8 ay kullandım cihaz sıfır geldi bende elimden geldiğince temiz kullandım . içini acmadım kurcaklamadım .
sonra bu cihazı elden cıkartmak istedim .Gıyaben tanıdığım saygı duyduğum genelde ben herkeze saygı duyarım ama biraz daha fazla saygı duyduğum bir abimiz bana cihazın temiz olup olmadığını temizse almak istediğini sordu bende temiz size yollaya bilirim dedim ve
yolladım .
Cihaz karşı tarafa gittiğinde tarafıma bir telefon açıldı ve ilk söz olarak beni neden kandırdığınızı anlayamadım dendi : cihaz temiz değil bir hayli yıpranmış ve bazı röleleri acmadığını söyledi sizinde tahmin edeceğiniz gibi cihazı geri yollamasını ve bu konunun kapanmasını söyleyerek görüşme sonlandırıldı alış veriş bozuldu bedel geri ödendi cihaz geri alındı .
Arkadaşlar benim geri gelen cihaz sağlam ve calışıyor bence temiz di fakat herkezin temizlik anlayışı aynı değil .
Tanıdığım arkadaşlarımın içinde 5 yıldır kullandığı cihazı halen sıfırmı kulllanılmışmı olduğu anlaşılamayan titiz arkadaşlarım var onlara hep özenirim .
Hepimizin temizlik titizlik anlayışı aynı değil ama aynı olması gereken bir konu var ağzımızdan cıkanı kulaklarımız değil önce VİCDANIMIZ duymalı .
Kendimizi karşıdakinin yerine koymayı bilmeliyiz. Eğer bir amatör size bir hata yaptıysa bunu alışkanlık haline getirmemesi için uyarmalı ve hemen elimizdeki tum internet ortamını kullanarak afişe etmemeliyiz .
Tabiki başka bir maksadımız yoksa .
Abimizin beni neden kandırdın sözü halen içimde bir yara olarak durmaktadır .sizlerde kimseyi yaralamak ve yaralanmak istemiyorsanız ağzınızdan veya klavyenizden cıkan sözleri vicdanınızdan bir gecirin derim . 73
TA2VW:
fıyat uymayınca böyle demek adet olmuş herhalde mesut hocam bu alışverişlerde her iki tarafın da memnun kalması zor
alınan cihazın ikinci el kullanılmış muhtemelen ufak tefek kusurlarının da bulunabileceğini alan taraf ve satan taraf illaki
bilir bildiği halde olmadık şeyler söyleyebilir.
mesut hocam bitlikte veya başka yerlerde adam hem 100 tl cihaz verecek hemde dört dörtlük cihaz olacak bunu bekliyor.
dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olduğunu sanmıyorum hem ucuz olacak hemde kaliteli olacak bu zor
cihaza kusur bulan gidecek bayisinden sıfır cihaz alır, sıfır cihazda bile bazen kusurlar çıkabiliyor fabrikası bu
durumalara karşı garanti belgesi veriyor olmazsa değiştiririm diye sıfır cihazda bu oluyorsa kullanılmış cihazda
bunun aksini düşünmek doğru değil.illaki bir yerlerinde kusurları vardır zaten öyle olmazsa 200 tl 300 tl ye cihaz temin edilmez
eğer varsa cihazın kusuru satıcı tarfın bunu bildirmesi gerekir şu şu kusurları var şu eksiklikleri var diye
alıcı tarafta bunu kabul ederek alır.
amatörler arasında alış verişlerde kalp kırıklıklarının olduğunu görüyoruz
bir sürü ağıza alınmayacak sözler sarf edilebiliyor satan taraf sahtekar ilan edilebiliyor.
o zaman git kardeşim sıfını al deyip bayisine yönlendirmek gerekiyor herhalde
hayırlı çalışmalar dilerim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
Tam sürüme git