Gönderen Konu: Otomobil Bilgisayarı  (Okunma sayısı 601 defa)

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: Otomobil Bilgisayarı
« Yanıtla #20 : 25 Temmuz 2014, 09:43:08 »
Merhaba Murat Bey,  Benim istediğim de sizinki gibi bir sistem, ama ön cama değil de sağdaki torpido (!) üzerindeki göğüse monte etmek..

Selamlar, Atila

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #21 : 25 Temmuz 2014, 10:16:27 »
Barış Bey, APRSDROID programının bluetooth seçeneği de var ve bluetooth lu TNC X modem alırsanız kablosuz olarak telsizinize bağlanabiliyorsunuz. Denedim, çok güzel. 

Huawei tabletler marka nedeniyle sanırım biraz pahalı.  incelemeye devam edeceğim.. :) 73!

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #22 : 25 Temmuz 2014, 10:19:12 »
Murat Bey, Auto Guard programını da inceledim, çok güzel. Siz hangisini kullanıyorsunuz? Ücretli-ücretsiz??

Selamlar

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #23 : 25 Temmuz 2014, 11:46:13 »
Ücretli olanı kullanıyorum...Ayrıca oto aksesuarcılarında bulunan bardak altlığı şeklinde tarif edebileceğim alt yüzünde çift taraflı band ile topidoya yapıştırıp tablet tutucunun vantuzlu kısmını buraya yapıştırarak tableti sadece cama değil torpidonun herhangi bir yerine de tutturmak mümkün olabiliyor... Navigasyon yada sürat göstergesi olarak gece kullanımlarında tableti torpidoya yatay koyarak öncama yansımasıyla değişik ve havalı HUD uygulamalarını da eğlenceli olması dolayısıyla incelemenizi önerebilirim...Kolay gelsin
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA2IBU

« Yanıtla #24 : 07 Ağustos 2014, 08:58:36 »
Merhaba,
TA6ACN Musftafa Bey' e katılıyorum.

Birçok markanın çok küçük pc'leri var.(Bkz:google : masaüstü mini pc)

Core duo işlemcili olan modelleride var,i3 olanlarıda ,atom işlemcili modelleride var.

http://www.hepsiburada.com/liste/zotac-zbox-ci320-nano-celeron-n2930-183ghz-wifi-mini-masaustu-bilgisayar-zbox-ci320nano-be/productDetails.aspx?productId=bd801533&categoryId=111001#Gorseller

bu gibi ürünleri küçük birer lcd monitör ile kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #25 : 07 Ağustos 2014, 10:37:08 »
Burak Bey,  Beklentim, dokunmatik ekran olması, Araç sürerken de kullanabilmeliyim. Ve de GPS'i olmalı.. Uzakdoğudan bu iş için yapılmış PC lere baktıpımda, 400 dolarlar mertebesinde..

Sanırım 7 veya 10 inç ekranlı GPS li bir Android tablet alıp onu  kullanacağım..

http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/106493-arabada-dokunmatik-ekranla-internet-keyfi.html

Şimdi araştırdığım konu, Android tablete harici kamera bağlantısı. USB OTG diye bir kablo var,  Bu kablo ile "bazı" USB kameraları Androidde çalıştırabiliyorsunuz. ( muş.. denemedim )

https://play.google.com/store/apps/details?id=infinitegra.app.usbcamera

Alakanıza çok teşekkürler, Selamlar,

Atila, TA1DX

Çevrimdışı TA5CT

« Yanıtla #26 : 18 Ağustos 2014, 14:37:34 »
sevgili atilla bey,

Aracınızda eger multimedia araç sistemi varsa en iyi yontem raspberry pi dir. Raspberry pi ye linux yükleyerek aprs çalıştırabilirsiniz. raspberry pi nin hdmi ve video out özelliği mevcuttur. Bu çıkışlardan birini kullanıp kendi multimedia sisteminizin video in girişinden bağlayarak ekranda tüm işlemleri rahatlıkla görebilirsiniz. eger bagımsız bir cihaz olarak düşünüyorsanız raspberry nin dokunmatik lcd sini veya ekstra bir monitör ile de sağlıyabilirsiniz. http://tnc-x.com/TNCPi.htm . kullanarak da bagımsız bir çalışma yapabilirsiniz. eğer yardım gerekirse telefona uzak degilim. kolay gelsin.
TA5CT
73'ss

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #27 : 18 Ağustos 2014, 15:34:35 »
Taşkın bey merhabalar , nasılsınız ... Raspi için ebayde gördüğüm dokunmatik monitörler çok küçük diye 7 inc başka lcd aldım , win için sürücüsü var ancak raspianda sürücüsü yok , usb den touch pen ile kullanılabiliyor winde . Bunu başka bir sürücü ile raspianda çalıştırabilirmiyiz ? 73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #28 : 18 Ağustos 2014, 15:54:58 »
 Atilla abi konunun son kullanıma hazır halini merak ile beklemekteyiz  inşallah sonuclanınca bizmle paylaşırsınız 73

Çevrimdışı TA5CT

« Yanıtla #29 : 18 Ağustos 2014, 19:22:10 »
Nevzat bey,

linux da çok iyi degilimdir. ancak linux açık kaynaklı bir yazılım olduğu için Lcd sürücü entegre sini kolayca tanıtabilirsiniz. bununla ilgili araştırır sanız çok kaynak bulacaksınız dır. yinede isterseniz lcd nin arkasındaki sürücü entegrelerini bana verin bir bakayım. size nasıl kuracağınız belki ufakta olsa tarif edebilirim. bazen linux otomatik kurmayabiliyor elle müdahele etmek gerekebilir.
TA5CT
73'ss

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #30 : 18 Mayıs 2015, 16:57:16 »
Merhaba, Sonunda bitti. Çin malı android telefona 32 Gb sd kart taktım, sevdiğim müzikleri doldurdum.  Tablet Bluetooth ile oto radyosuna bunları aktarıyor.. işlem tamam

dahili GPS ile navigasyon da tamam..

Tableti tutturmak için gerekli cırt bant:

http://www.aliexpress.com/item/2015-Hot-UK-Magic-Velcro-Self-Adhesive-Sticky-1M-x-20mm-hook-loop/32263581643.html