Gönderen Konu: TA5AGC Gültekin Beyin Frekans Metre Besleme Devreleri  (Okunma sayısı 185 defa)

Çevrimdışı TA7R

Merhaba ,
Gültekin beyin yeniden dizayn ettiği osilatör kristali ısıtmalı frekans metresini yaptım . Frekans bölücü olarak mb506 kullandım . HF ve VHF ,A ve B girişlerinden yaptığım ölçümler sağlıklı fakat testlerde devre beslemesini 9v pil , kristal ısıtma devresi için 12v switch mode adaptör kullandım , smps adaptör bağlıyken ölçüm yapamıyorum , adaptörü bir müddet sonra çıkartıp ölçümü öyle yapmam gerekiyor , yaptığı osilasyon devreyi etkiliyor.  Kutulamadan önce trafolu bir adaptör yapıp iki ayrı voltajı da bundan sağlasam hem yine osilasyondan hem beslemelerin bir birinden nasıl izole edilebileceği konuları beni düşündürüyor. Tek bir trafodan mesela 2x6 v   5v ve 9 v için besleme yapabilirmiyim veya bu devre için daha önce adaptör dizayn etmiş arkadaşlarda bir besleme şeması varmıdır ?
73 ..

Çevrimdışı TA5AGC

Ynt: TA5AGC Gültekin Beyin Frekans Metre Besleme Devreleri
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2014, 00:48:06 »
Ahmet bey, her iki tarafı da aynı gerilim ile besleyin. (8Volt - 15Volt arası)
Düşük gerilim sadece, ilk başta fırın ısınma süresini uzatacaktır.
Switch mode adaptörde bir filtreleme hatası olabilir...bir başkası ile değiştirip bir de öyle deneyin.
İyi çalışmalar.
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2014, 01:29:56 »
Gültekin bey ,çok teşekkür ederim . Tek besleme epeyce kolaylık olacak .

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2014, 00:01:56 »
Arkadaşlar.Swiçmod adaptörlere dikkat edelim bazıları 1-30 mhz arasında parazit yapıyor.CBtelsizci arkadaşa almıştık,telsizi tamamen sağırlaştırdı.Değiştirdik başka bir swiçmod aldık onda sorun yok kullanıyoruz.Böyle giderser trafolu adaptörleri arıyacağız galiba.Ben şimdiden bazı işlerde trafolu adaptör  aramağa başladım.73.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2014, 10:50:27 »
      Arkadaşlar merhabalar,
      Swishmod power supply lerde paraziti önlemek için osilatörün çalışma frekansını tespit edip
o frekansa uygun filtreleme yapmak lazım.
      Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.                     73...