Serdar konakçı Bey
2N6080 taklidi pek olmayan bir güzel sürücü transistor. Ben de çok kullandım. Fakat yazdığınız gibi gücü bayağı yüksek. Sizin bahsettiğiniz devreninin transistörü değil. Çok akım harcar, icabında sürücü güç yetersiz gelebilir. Ayak bağlantılarını elbette siz kendi ellerinizle değiştirebilirsiniz, Bağlantıları mümkün mertebe kısa yapmak şartyla biir problem olmaz.
Orijinal bulabilirseniz BFW16 da iş görebilir. Ben yıllar önce Karaköy pasajı girişinden tanesi 1 liraya BFW16A transistörleri almıştım. Keşki daha çok alsaymışım. Diş madeni bile farklı. Kaliteli transistörler, üzerinde şöyle yazıyor.
Y BFW 16A 9011Belki bu dahi orijinal transistör değil ama benim için yeterli çalışması var.
Şu an elimde birkaç ay önceleri bulduğum bir torba BFW16 transistörü var, var ama var diyemiyorum. Kritik bir yerde vazife görmüyor. Hurdadan çıkanı takıyorum çalışıyor. 3 ay önce 2N3866 transistor şiparişi vermiştim. Geldiler. Ve fakat ancak ses frekans transistörü olarak kullanıyorum. Artık bundan böyle seyyar satıcıdan rf transistörü almamaya karar verdim.
Bazan bunların aksi de olabiliyor. Ucuz bir 2N2219A almıştım. Yazı yan tarafta yazılı. Krom kablama gibi beyaz. Marka yok. Ama öyle güzel çalışıyor ki, rf devrelerinde icabında 145 MHz de kullanabiliyorum. sağlıcakla
73! Hüsnü Köktürk
husnu66tr@yahoo.com