Gönderen Konu: TA3D Sayın Yaşar Göçet'e sorular  (Okunma sayısı 229 defa)

Çevrimdışı TA7R

TA3D Sayın Yaşar Göçet'e sorular
« : 19 Haziran 2014, 15:39:57 »
Yaşar abi merhaba , burdan sorayım belki faydalanan başka arkadaşlar da olur diye düşündüm ,sizin için bir sakıncası yoksa .
LCR metrem gelince ,linearın son kontrollerini yapmaya başladım. Üzerinde kendim sardığım  RF CHOKE vardı , KK5DR nin sitesinden bakarak hazırlamış , orta ferrit çubuğunun yerini de ayarlamıştım. Bu arada her ihtimale karşı MFJ den RF CHOKE de almıştım o da geldi.
Üzerindeki RF Chaokeyi ölçtüm 130 uh ancak ferrit çubuğu yerine koyunca nerdeyse 1 mH ye çıkıyor empedansı , ben mi yanlış anladım ferrit çubuk koyulmayacakmıydı ?
MFJ nin 4kw lık rf choke si 190 kusur uh geliyor , onu mu kullanayım . Mfj nin içinde ferrit çubuk varmı hiç belli olmuyor , biraz ağır ama ...
Teşekkür ederim 73

Çevrimdışı TA3D_SK

Ynt: TA3D Sayın Yaşar Göçet'e sorular
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2014, 20:37:09 »
Nevzatcığım,
Bahsetmiş olduğun, RF shoke yüksek gerilimin yani, senin lineerin de 3500 Volt yolu üzerindeki ise, O bobin tek sıra yani yan yana sarılacak ve içinde ferrit çubuk yoktur.

eğer 130 mikro amperi ferriitsiz ölçmüşsen. rahatlıkla kullanabilirsin ama sen GU84B Lamba kullanacağından yani yaklaşık 1.8 Amper çekeceğinden. Tel çapı minumum 0.50 mm olmalıdır.
Selam ve sevgilerimle.
Yaşar GÖÇET
TA3D

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2014, 21:36:34 »
Yaşar abi çok teşekkür ederim. Yanlış yazmışım "Plate Choke" olacaktı yani dediğiniz gibi yüksek gerilim çıkışında ...  KK5DR nin sitesinde içinde ferrit nüve var gibi yazıyor ama eksik ingilizcemle bu kadar anlıyorum . Bu iyi haber oldu ,her ne kadar elimde orijinal plate choke olsa da değiştirmem için bütün çıkış katını sökmem gerekiyorki bir günlük iş benim için .
Yazdığınız gibi 0.5 mm bakır telden sarmıştım , mfj ninki seramik çubuk üstüne sarılmış ,ben delrin çubuk üstüne sarmıştım . İçindeki ferriti çıkarıp devam edeyim.
Selam ve saygılar .

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2014, 16:38:54 »
Yaşar abi , benim için tank bobini hesabı yapmıştınız ancak gönderdiğiniz tabloda 1.8 ve 3.5 mhz için veriler vardı . 1.8 ve 3.5 mhz için network hazırlamadım ilk denememi 14 mhz de yapmak istiyorum , şu anki konfigurasyon buna göre
Lamba gu84b
regüleli g2 voltajı 400v
Anot beslemesi 3100 volt dc
plate choke  134 uh
Daha veri lazımsa yazabilirim . Bahsettiğim gibi şu anda sadece 14 mhz için ayarlanmaya çalışıyorum , Amerikalının devresinde olduğu gibi iki adet air variable arasında bir tank bobini , bu devre sanırım Pİ olarak adlandırılıyor , 3.5 için sonradan ayrı tank bobini eklersem o zaman bu Pİ-L mi olacak ?
Yine Chuck Partainin devresindeki gibi 14 mhz de ek kondansatörler kullanmadım . Sanırım 40 metre ve diğerleri için gerekecek .
73 ..