Gönderen Konu: Ynt: YAESU FT 857 FABRİKA AYARLARI  (Okunma sayısı 242 defa)

Çevrimdışı TA2TR

Ynt: YAESU FT 857 FABRİKA AYARLARI
« : 20 Haziran 2014, 01:29:53 »
Bu değerler şu an sizin cihazınıza ait olan değerlerdir her YAESU FT-857 aynı değeri taşımamaktadır yinede paylaşım için teşekkürler 73.

Çevrimdışı TA2KW

Ynt: Ynt: YAESU FT 857 FABRİKA AYARLARI
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2014, 10:03:33 »
selam,

rasim hocam, her cihaz neden aynı değeri taşımıyor ? yani fabrika çıkışı ayarları farklı mı oluyor ? set default ayarları  tam nedir ki ? bende merak ettim,

bendeki cihaza da baktım bazı ayarları farklı çıktı,

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2014, 13:02:54 »
kadir hocam sizdeki cihazın farklı çıkan değerleri hangileridir.
menü sıra numarası ile verirseniz inceleme fırsatımız çıkar
yukarıdaki menüde ben sadece 28 inci menünün 168 olan değerini
200 çıkartım sadece test amaçlı
40 metre bandında çıkış yükseldi.tabiki tekrar 168 değerine almak
mümkün diğer değerlerle ben hiç oynamadım
her cihazın fabrika ayarları bilemiyorum ama belki farklı olabilir.
73

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2014, 13:25:08 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Eskiden telsizlerin içerisinde ayarlı bobin, trimmer, timpot olurdu. Biz onları tornavida ile çevirerek cihazın ayarlarını yapardık. Yeni nesil cihazlarda mekanik ayar yok. Neredeyse tamamı yukarıdaki gibi elektronik olarak ayarlanabiliyor. Bu sebeple her cihazın set değeri ayrıdır. Kendi cihazınız ile yukarıdaki ayarlar farklı ise kendi cihazınızın ayarlarını değiştirmeyin. Değiştirirseniz, eline tornavida alıp ayarlara müdahale eden arkadaşların durumuna düşersiniz. Her değerin ayarlanma yöntemi farklıdır. Nasıl ayarlanacağı servis kitaplarında yazar. Ayrı cihazlar gerektirebilir.

FAKAT SİZ KENDİ AYARLARINIZI DEĞİŞTİRMEYİN.

Sağlıcakla kalınız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #4 : 20 Haziran 2014, 13:35:47 »
Bilal bey durum sizin tarif ettiğiniz gibi ise yukarıdaki bilgi yanlış olur
kaldırabilirmisiniz istemeden yanlış bir uygulamayla
cihaz ayarlarının bozulmasına sebebiyet verebiliriz.

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #5 : 20 Haziran 2014, 13:49:38 »
anladım, peki bazı ayarları değiştirmiştim,  şimdi bu cihazın bu ayarlarını reset atma şansımız varmıdır ?

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #6 : 20 Haziran 2014, 17:09:44 »

Değerli radyo amatörü arkadaşlar merhaba,

Söz konusu servis ayarlarını pek değiştirmemenizi tavsiye ederim, eğer elinizdeki cihaz yeni ise veya hiç kurcalanmamış ise  siz siz olun eski ayarlarına geri döndürebilmek için  bu menüye girdiğinizde    yazan değerleri   tam ve doğru olarak bir yerde  muhafaza edin.

ayarların bir çoğu kalibrasyon ayarları olup, referans alacağınız ölçü aletleriniz yoksa cihazınızda hasara yol açabilirsiniz. yazılım ile  çıkış katının bias ayarları değiştirilerek  150 watt'a yakın bir çıkış alınabiliyor. ancak deneme amaçlı yaptığım bu uygulamayı KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM.neticede sağlıklı çalışma gücü 100w olan bir cihazı bu şekilde çalıştırdığınızda çıkış transistörlerini  bir anda hasar görme olasılığı çok yüksek .saygılarımla

TA1ED
     METİN KORKMAZ
   TEKNİK ELEKTRONİK
       TEKİRDAĞ

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2014, 10:08:41 »
selam,

metin usta, bir kaçını yukardaki değerler ile değişmiştim, ama değiştirdiklerimin değerini tabiki not almadım ve unuttum :(

pdf dosyasında reset için bu bilgiler mevcut,

Some or all transceiver settings can be reset to their factory-default states using one of the
following power-on routines:
r [V/M] + POWER on: Resets all memories and following menu settings to their factorydefault
values:
Menu #06 (AM STEP), 33 (DCS CODE), 52 (FM STEP), 56 (MEM TAG), 76 (RPT SHIFT),
82 (SSB STEP), and 83 (TONE FREQ).
r [FUNC] + POWER on: Resets all menu settings (except the following menu items) to
their factory-default values.
Menu #06 (AM STEP), 33 (DCS CODE), 52 (FM STEP), 56 (MEM TAG), 76 (RPT SHIFT),
82 (SSB STEP), and 83 (TONE FREQ).
r [HOME] + POWER on: CPU master reset for all memories and menu settings.

şimdi buradaki bilgilere göre benim

[HOME] + POWER on: CPU master reset for all memories and menu settings.

bunu mu yapmam gerekli ?

73

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2014, 10:18:23 »
burada http://alz.customer.netspace.net.au/ft857.htm service menü ayarları var ama onlarda farklı  :)

şimdi ben service men'ye reset nasıl cihaz üzerinden reset atarımda fabrika ayarlarına dönerim onu bulamadım :(

mutlaka vardır onun bir tuşları

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2014, 10:32:09 »
Kadir Bey,

Değiştirdiğiniz ayarlarınız reset işlemi ile tekrar eski haline dönmez. Daha fazla kurcalamamanız iyi olacaktır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2014, 12:04:22 »

Kadir bey merhaba ,

Bilal beyin dediği gibi,servis ayarlarını,(kullanıcı ayarları değil) bir defa el ile değiştirdikten sonra ne şekilde resetler seniz resetleyin  bu değerler en son ayarladığınız  şekilde kalıyor.sadece hafıza kanalları ve kullanıcı ayarları sıfırlanıyor.umarım çok fazla menü nün ayarını değiştirmemiş sinizdir. bundan sonra yapacağınız ayarlamaları   referans alacağınız cihazın üzerindeki değerlere göre yapmanız  mantıklı olacaktır . saygılarımla

TA1ED
  METİN KORKMAZ
 TEKNİK ELEKTRONİK
      TEKİRDAĞ

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2014, 12:24:21 »
metin usta, ben sadece uhf ve vhf çıkış gücünü değişmiştim, başka bir şeyi değiştirmedim,

evet haklısınız, tüm reset işlemlerini denedim, ve service menü ayarları değişmedi, bende watt metreye takarak çıkış güçlerini uhf 20w vhf 50w olarak ayarladım,

ilginize teşekkürler.

73

Çevrimdışı TA2AHI

« Yanıtla #12 : 26 Haziran 2014, 06:46:03 »
Merhabalar kesinlikle Bilal ve Metin beylerin belirttiği gibi servis menusune müdahale etmemek lazım.Bilhassa hf  tx power ile oynamak tamiri mumkun olmayan arızalara neden oluyor.Tamam cihaz 150-160w verebiliyor ama üzerindeki filtre ve roleler max 110-120 watt olarak uretilmiş.Eriyip yapışıyorlar.

Çevrimdışı TA2OK

« Yanıtla #13 : 09 Ağustos 2014, 08:23:00 »
A-B-C TUŞLARINA BASIN CİHAZI POWER TUŞUNA BASARAK AÇIN MENÜ 1 DEN BAŞLAYARAK SIRA HER MENÜDE HOME TUŞUNA BASIN ÖRNEK MENÜ 1 E GELİN HOME TUŞUNA BASIN MENÜ 2 YE GELİN HOME TUŞUNA BASIN BU ŞEKİLDE BÜTÜN MENÜ YÜ YAPIN ÇIKARKEN FUNCH TUŞUNA BASILI TUTUN  CİHAZINIZ ORJİNAL AYARLARINA DÖNMÜŞ OLUR 73 LER

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #14 : 09 Ağustos 2014, 10:55:19 »
selam,

osman 1. menüye home tuşuna basınca 128 yaptı, hangi menüye geçersem ve home tuşuna basar isem hep 128 yapıyor, bu bence normal değil gibime geldi

73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #15 : 09 Ağustos 2014, 11:35:09 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Eskiden telsizlerin içerisinde ayarlı bobin, trimmer, timpot olurdu. Biz onları tornavida ile çevirerek cihazın ayarlarını yapardık. Yeni nesil cihazlarda mekanik ayar yok. Neredeyse tamamı yukarıdaki gibi elektronik olarak ayarlanabiliyor. Bu sebeple her cihazın set değeri ayrıdır. Kendi cihazınız ile yukarıdaki ayarlar farklı ise kendi cihazınızın ayarlarını değiştirmeyin. Değiştirirseniz, eline tornavida alıp ayarlara müdahale eden arkadaşların durumuna düşersiniz. Her değerin ayarlanma yöntemi farklıdır. Nasıl ayarlanacağı servis kitaplarında yazar. Ayrı cihazlar gerektirebilir.

FAKAT SİZ KENDİ AYARLARINIZI DEĞİŞTİRMEYİN.

Sağlıcakla kalınız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Yanlış anlamıyorsam   cihazın  home  ye dönmesi sağlıklı calışma,doğru çalışma  değerlerinde set edilmiş haline dönmüş  olmayacak denmek isteniyor .....

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #16 : 09 Ağustos 2014, 12:31:15 »
Kadir Bey,

256 nın yarısı 128 dir. Siz bu yaptığınız iş ile her ayarı orta konuma ayarlayarak cihazı ayar yapmaya başlar hale getiriyorsunuz. Yani elinize ornavida alarak ayar gerektiren, bobin, trimmer ve trimpotları orta noktaya getirmiş oluyorsunuz. Siz ayarları ortaya getirme işinden sonra servis manueline göre ayar yapmayacaksanız bu yaptığınız sizin sorununuzun çözümü değildir. İşleriniz arap saçına döner.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2014, 12:36:52 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #17 : 09 Ağustos 2014, 12:39:00 »
bilal amca, ben osmanın dediğini denedim, tabiki ayarları kaydetmedim :) ama osmanın dediğine göre fabrikadan çıkış hangi ayar ise ona dönmesi gerekiyor diye düşündüm,

şuan için ayarları oynayıp kaydetmedim, geldiği gibi duruyor ayarları.

teşekkürler.

Çevrimdışı TA2OK

« Yanıtla #18 : 11 Ağustos 2014, 19:42:48 »
bütün ayarları 128 yapmaz baştaki ayarlar rx gain ayarlarıdır sıfır cihazdada 128 dir ilerik ayarla değişir il 7-8 ayar 128 olur diğerleri değişir yani ortaya almaz