Gönderen Konu: Kenwood TK-2170 E Cihazı Programlayamıyorum  (Okunma sayısı 136 defa)

Çevrimdışı TB2BXN

Kenwood TK-2170 E Cihazı Programlayamıyorum
« : 24 Nisan 2014, 00:37:37 »
Merhabalar,

Yıllardır ilk defa bir telsizi programlayamadım. 3 adet Laptop PC de hem Vista hem XP hem de win 7 home premium da programlamayı beceremedim. Kullandığım yazılım KPG-101D cihazın orijinal yazılımı.

Daha önce aynı laptop'larda aynı işletim sistemlerinde neredeyse tüm marka model telsizleri programladım.

Kullandığım kablo da sağlam zira aynı kablo ile halihazırda başka marka model telsizleri programlayabiliyorum.

Yazılım cihazı okumaya başlıyor ancak hemen peşinden hata verip ; CHECK ALL CONNECTIONS AND COM PORT SETTINGS diyor.

Yalnız Com Port da da sorun olduğunu sanmıyorum çünkü yazılımın içinde bir test modu var oradan ptt bas , kanal değiştir gibi komutları yapıyor.

İşin içinden çıkamadım. Bu cihazı programlama konusunda deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum.

Teşekkürler,

Murat Köstem
TB2BXN

Çevrimdışı TB1BNX

Ynt: Kenwood TK-2170 E Cihazı Programlayamıyorum
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2014, 09:47:40 »
Murat bey merhaba
normal program kablosunla yapılmıyor
ancak usb kablosunla vede RX ucuna devre üzerinden 10 K direnc bağlayarak +5 volt verdiğiniz taktirde programı yapabilirsiniz
sizlere iyiçalışmalar diliyorum

Çevrimdışı TB2BXN

« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2014, 12:27:57 »
Merhabalar Mehmet bey,

Cevabınız ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Cihazı PC ye bağlamak için kullandığım kablo orijinal USB kablo. Aynı kablo ile TH-F6, Baofeng ve Wouxun cihazları programlıyorum gerektiğinde.

Sizin söylediğiniz şekilde eğer yanlış anlamadıysam kabloyu sıyırıp bir şekilde müdahale etmem gerekecek değil mi ?

Çevrimdışı TB1BNX

« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2014, 11:09:02 »
Murat bey
işlerim yoğun olduğundan dolayı arada bir bitliğe giriyorum
bende sizin gibi diğer cığazları programını yapıyorum fakat 2170 cıhazı proglayamadım daha sonra yaptığım araştırmada devre içinde size daha önce belirtiğim gibi yaparak proglama işini yaptım 2170 in orjınal kablosunda size bahsettiğim gibi mevcut bağlantısı var bende kenwood ürünleri satışını yapmaktayım bundan dolayı siz benim dediğim şekilde yaparsanız olur veya kenwood tan orjınal kablosunu almanız gerekir
program kablosunun usb kısmını acarak size daha önce söylediğim gibi yapın sorunu cözeceksiniz

telefondanda yardımcı olabilirim
gsm:05469031588

Çevrimdışı TB1BNX

« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2014, 09:58:18 »
Merhaba Murat Bey
Kenwood 2170 el telsizinizi programlama yaptınızmı oldumu

Çevrimdışı TB1BNX

« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2014, 10:19:19 »
MURAT BEY MERHABALAR

ELİNİZDE KPG 101 D SETUP AR DEMİŞTİNİZ
SETUPU KURARKEN  PROGRAMIN İÇİNDE SERİ NO OLARAK ( ID NOSU 101K447BK134AWTU ) BU MEVCUT BULUNUYOR
BU PROGRAM KENWOOD TK-2170 D TELSİZİ PROGRAM YAPIYOR FAKAT 2170 E TELSİZİ PROGRAM YAPAMIYOR BEN DENEDİM
SİZE VERECEĞİM 2170E  TELSİZİ PROGLAMAK İÇİN SERİ NOSU OLARAK ( ID NOSU  101E447C0017AVVV ) KPG 101 SETUPU TEKRAR KURUN KURARKENDE SİZE 2. VERDİĞİM (ID NOSU)NU GİRİN  İŞLEM GERCEKLEŞECEK
BİRDE TEKRAR DENEDİĞİM  KENWOOD ORJINAL KABLOSUYLA DİĞER KABLO ARASINDA BAĞLANTI FARKI VAR ELİMDEKİ USB KABLOSUNLA DİĞER TELSİZLERİ PROGRAMLADIM FAKAT 2170 İ PROGRAMLAYAMADIM ARAŞTIRMAMDA
USB KABLOSUNUN İÇİNDEN DAHDİLAT YAPTIM VE SORUN ORTADAN KALKTI
TAHDİLATTA USB KABLOSUNUN İÇİ ACARAK (RX )UCUNA DEVRE ÜZERİNDE BULUNAN +5 V İLE RX UCUNA 10 K DİRENC BAĞLADIM
VE KENWOOD TELSİZLERİNDE SORUN YAŞAMIYORUM
BU BİLGİ SİZİN İŞİNİZİ VEDE DİĞER ARKADAŞLARADA BİR DİP NOT OLSUN DİYE YAZDIM

SAYGILARIMLA

Çevrimdışı TB2BXN

« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2014, 07:36:00 »
Mehmet bey çok teşekkürler detaylı bilgi için. Yeni yazılımı yeni serial ile kurdum. Henüz bir değişiklik olmadı. Elimdeki kabloyu kesmek istemediğim için yeni bir kablo sipariş ettim. Geldiğinde deneyeceğim.

Sonucu burada paylaşırım.

Teşekkürler,

Murat Köstem