Hurdadan toplama telsiz (yani kamu kurumlarından çıkan ve hurdaya düşen telsizler) kullanmayacağız. Tek çaresi budur. Amatörler için yapılmış gerçek amatör cihazlar kullanacağız. Kontrol eden görevliler de bizim cihazlarımızı görünce kamuda aktif olarak kullanılan cihazlarla karıştırmayacaklar ve bize soru sormayacaklar.
Lütfen üzerinize alınmayın. Bu forumda çok güzel bir amatör bilgi ortamı oluşmakta. Tam da yarışmalara katılan, DX QSO lar yapan arkadaşların sayısı artar gibi olmuşken, gerçek amatör faaliyetler ile ilgilenen kişiler günden güne artarken, aramıza yeni katılan arkadaşlar bir şeyler öğrenmek için çabalarken, bu tarz başlıklar açıp amatörlüğün yasaklı olduğu yıllarda yaşıyormuşuz gibi bazı korkuları körüklemeyi çok yersiz buluyorum. Şahsınızla ilgisi yok, ben artık bu forumda ikide bir açılan ve telsiz kullanan amatörlerin kolluk kuvvetleri ile başının derde girme ihtimalini işleyen başlıklardan sıkılmaya başladım.
Kullandığımız cihaz bizde birşeylerin korkusuna ve şüphesine sebep oluyorsa, o cihazdan bir şekilde kurtulacağız ve bir daha da o konuyla ilgilenmeyeceğiz. Sürekli korkulu rüya görüyorsak eğer, uyumayacağız. Suda boğulmaktan korkuyorsak, suya girmeyeceğiz. Ya da suya giriyorsak, korkmadan, paniklemeden, kuralına uygun olarak yüzeceğiz.
Yıllarca önce amatörlüğün yasaklı olduğu dönemde çok zor şartlar altında amatörlük yapmaya çalışan ve yasağın kalkmasında emeği geçen, bazen ceza alan, ama yılmadan bıkmadan amatör faaliyetlerine devam ederek bugünlere erişmemizi sağlayan ustalarımızı ve ağabeylerimizi saygı ile anıyorum.
Bu mesajımı buraya kadar okuma zahmetine katlanan tüm amatör arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Bu mesajı okuyan tüm amatör arkadaşlarımdan, aynı şekilde bu forumdaki: QRP cihaz yapımı ve kullanımı, DX QSO lar, amatör DX yarışmalar, ve amatör haberleşme tekniklerini anlatan başlıkları da okumalarını rica ederim. Bazı arkadaşlarımız dünya çapında son teknolojiyi kullanan QRP ler yapıp burada paylaşıyorlar. Belki ilginizi çeker. Belki de bu hafta sonu güzel bir DX yarışması vardır, belki bir yerlerde tilki avı yarışması falan yapılıyordur, kim bilir, amatör olarak katılmak isteyebilirsiniz, bir okumayı deneyiniz.
Sürç-ü lisan ettikse affola, saygılarımla.
73