Gönderen Konu: anten sorunu  (Okunma sayısı 161 defa)

Çevrimdışı TA1AER

anten sorunu
« : 30 Mayıs 2014, 16:10:38 »
kendi yapmış olduğum rotorlu dual yagi anteni evimin çatısına taktım kablo boyunu ve svr sini ölçtüm sonuç güzel ama bulunduğum mevki yüksek bir bölgede olduğu için burada tv vericileri ve telefon vericileri bulunmakta anteni kırklareli  mahya rölesine yönlendirdiğimde herhangi bir sorun olmayıp görüşmeler sağlıklı oluyor fakat tekirdağ rölesine yönlendirdiğimde tekirdağ ile benim aramda kalan bölgede vericiler bulunduğundan göndermede bir sıkıntı olmuyor ama dinleme kesik kesik geliyor yani kısaca vericilere yakın olduğum için çok baskı alıyorum bunu önlemek için herhangi yapabileceğim bir yöntem varmı bu işlerle uğraşan yada daha önce böyle bir durumla karşılaşmış amatör arkadaşlar mutlaka vardır.amatör arkadaşlarından yardım bekliyorum.bu arada bulunduğum il edirne merkez
TA1AER 73.

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: anten sorunu
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2014, 16:43:27 »
1- Çok iyi bir band geçiren filitre tavsiye ederim,  Bir aralar kavite gibi olanlar hurdalıkta vardı, Bu çok zor bir yöntem,

2- Cihazınız nedir? Anteni, Farklı bir cihaz ile denermisiniz? Sonuç değişecek mi acaba?? Bazı amatör cihazlar, tam amatör oluyor, içinde filitre vs hiç bir şey olmayabiliyor.. 

Selamlar, Atila, TA1DX

Çevrimdışı TA1AER

« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2014, 15:14:17 »
abi slm tekirdağdan sürekli sesini duyuyorum wouxun el cihazıyla denedim başka cihazım yok bu aralarda pek ilgilenmedim
anten işinle ama birde şunu sorayım yagi anten elemanları gökyüzüne dikey olarakmı takmak lazım yoksa yatay olarakmı takmak gerekli hangisi acaba daha iyi netice verir. daha önce bu antenle başka bir yüksek tepeden conteste istanbul  ile görüşmüştük ama şimdi evin çatısında kullandığım için birde bu baskıları alınca  sorun oldu benim için.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2014, 15:36:12 »
Merhaba Erkan Bey, Çin el cihazlarında yeterli filitre olmadığını sanıyorum.

Anteni dik monte etmelisiniz, Çalıştığınız röleler 100-200 Km mesafede.

Çok daha uzaklarla CW veya SSB görüşmek için ise yatay daha uygundur.. 

Selamlar, Atila, TA1DX

Çevrimdışı TA1AER

« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2014, 16:21:15 »
abi teşekkür ederim şuan dik monteli zaten anten bakalım biraz daha çalışayım üzerinde sonra havadan da görüşürüz belki
şimdilik 73.