Dünya amatörleri nelerle, biz nelerle uğraşıyoruz. Söz konusu o tarihli yazıda anlatıldığı üzere, kanunen de hiçbir dayanırlığı olmayan, bu tarz çalışmaların hangi şartlarda yapıldığını bilmeyen bazı bürokratların yazılarıyla kendi kendimizi üzüyoruz.
Tüm dünyada olduğu üzere ,ülkemizde de kullanılan bu tür cihazlar frekans taramalıdır ve olmak zorundadır, firmalar bu cihazları ülkelere göre değil , herkesin hobisine hitab edecek şekilde imal etmektedirler.
Bu yasaklar, yada engeller zaman içerisinde Şua Bey'in de paylaştığı bazı yazışmalarla , bu kadar sert olmaktan çıkmıştır kanaatindeyim. Yönetmeliğimizde belirtildiği üzere kanunen cihazlarımızda bulunmaması gereken frekansların , tespiti durumunda geçerlidir bu yazı. resmi kurumlardan izin almadan, cihazlarda yapılan değişiklikler yönetmeliğimizce de uygun değildir. Resmi kurumları dinlemek , cihazlarımıza kaydetmek , olası duyduğumuz görüşmeleri bir başkasına aktarmak zaten suçtur.
O zaman SWL belgesi de vermesinler, söz konusu dinleme cihazları frekans taramalıdır diyerek, olmaz böyle bir yaklaşım. Bir ateşli silahı nasıl ki bir emniyet görevlisi kullanmakta, aynı zamanda değerli eşya taşıyan bir kurye de kullanmakta. O zaman neyin hesabını yapmaya çalışıyoruz?
Biz amatörler için imal edilmiş cihazları , devletin resmi kurumları da araçlarında, ellerinde kullanıyor, biz amatörler olarak , kanunende haklı olduğumuz halde diyor muyuz ki "siz bu cihazları neden kullanıyorsunuz, sizler profesyonel tip cihazları kullanmalısınız .. "
O nedenle , devletin amatörler için çıkardığı kanun ve yönetmelikler ışığında, yapılmaması gerekenleri yapan veya yapmaya teşebbüs eden arkadaşlarımız, bu yazıdan çekinsin. Benim hiçbir cihazımda hiçbir kurum frekansı yüklü değildir. Yeri gelir "bir kurum der ki amatörlere , benim şurada sıkıntım var , şu frekansı kullanmanıza izin veriyorum, şu amaçla diyerek. "
Böyle bir durumda ne olacak ? Cihazda ilgili değişiklikleri yapabilmek için nasıl hazırlık yapacağız ve istenilen görevi ifa edeceğiz anında ? Tek taraflı olarak düşünen beyinler daima sükutu hayale uğrarlar.
Dünya amatörlükle uğraşıyor, biz bürokrasi işleriyle...Dünyada, piyasaya sunulan her cihazı resmi kurumlarda kullanır, bizim gibi amatörlerde, kimse kimseyi kısıtlayamaz, illegaliteye bulaşmadıktan sonra...
Sorumluluk sahibi her amatör , neyi nasıl kullanacağını bilir, lisans sahibi olduğuna göre... !