Gönderen Konu: telsizdeki sinyali bilgisayara verebilirmiyim  (Okunma sayısı 193 defa)

Çevrimdışı TB5CMJ

telsizdeki sinyali bilgisayara verebilirmiyim
« : 09 Mayıs 2014, 14:15:51 »
Telsizdeki rf sinyali bilgisayara okutmak istiyorum bununla ilgili bilgisi olup paylaşılır ise sevinirim.73,ler

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: telsizdeki sinyali bilgisayara verebilirmiyim
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2014, 14:21:28 »
Amacınızı anlatabilirseniz ne istediğinizi daha iyi anlar ve yardımcı olmaya calışacak arkadaşlar cıkacaktır .kolay gelsin .73

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2014, 14:27:00 »
Mesut bey amacım şu d star sinyalini winradio proğramı ile ayarlamak.Yani analog sinyali dijitale çevirmek amacım.Olabilirmi diye merak ettim ondan mütevellit sordum.73,ler

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2014, 15:08:13 »
Cihazın diskriminatör çıkışını bulup buradan bir kabloyla bilgisayarınızın tercihen line-in, yoksa mikrofon girişine girerseniz uygun yazılım ve codec'leri de bulabilirseniz çözersiniz. eğer mikrofon girişine giriş yapacaksanız araya dc'yi engellemek için bir kapasitör koymanız iyi olur. bazı cihazlarda paket çalışmak için 9600 baud çıkışı var, elinizde böyle bir cihaz varsa bu çıkışı deneyebilirsiniz.

d-star işi biraz sıkıntılı, sesi sıkıştırmak için kullanılan codec, lisans gerektirdiğinden, internette kaynak kod bulunmuyor. belki hazır birkaç uygulama bulabilirsiniz ama zor.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2014, 15:09:23 »
dstar nedir

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2014, 21:41:11 »
Anladığım doğru ise mümkün.
TETRA ( Terresterial Trunking Radio ),APCO P25 ( Project 25) ,DMR ( Digital Mobile Radio ),dPMR ( Digital Private Mobile Radio ) sinyallerini mi çözmek istiyorsunuz?

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2014, 16:34:53 »
Merhaba.Yaesu ft1dr dijital el telsizi kullanıyorum.mesela dijital moda telsizi aldığımda karşıda dinlediğim d star sinyalini cihaz çözemiyor.Bunun için ben telsizi ara aparat ile bilgisayara bağlayarak telsizin sinyalini bilgisayara vererek bunu çözmek istiyorum.Bunun yolu yordamo varmı diye sormuştum..saygılar 73,lerr...