Gönderen Konu: Aprs Tracking Bilinmeyen çağrı İşaretleri  (Okunma sayısı 281 defa)

Çevrimdışı TA7R

Aprs Tracking Bilinmeyen çağrı İşaretleri
« : 27 Nisan 2014, 21:11:20 »
Merhaba ,
27.04.2014  local saat 21.05 de  Aprs fi den izlediğim Trabzon hava limanı içi ve çevresi 2 adet istasyon (android ile bağlanmışlar)   biri TA3IBC  diğeri TB3DKT  bu çağrı işaretlerini tanıyan var mı ,legal mi ?

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Aprs Tracking Bilinmeyen çağrı İşaretleri
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2014, 22:30:25 »
Ahmet bey bu konuyu bende merak ediyorum  qso yaptığımız  amatör işaretlerinin gercek olduğunu nerden teyit edebiliriz .Bu arada süresi dolan ehliyetlerini yenilemeyen ve sınava girmesi gerektiği halde girmeyip eski cağrı işaretlerine sanki tapusu varmış gibi yapışan  ve sınava tekrar girmeyen eski amatör eski derken cağrı işaretleri eskiden olan fakat yenilemediği için artık gecerli olmayan arkadaşları nasıl anlayacağız ve cevap verip yasal olmayan qso  yapmak zorunda kalmayacağız . Bu önemli konuyu actığınız için teşekür ederim .
BU ŞEKİLDE LİSANSI BİTEN ARKADAŞLARIN BU KADAR KOLAY OLAN SINAV SORULARININ BULUNDUĞU BU ARA DÖNEMDE ZİRA BÖYLE KALMAYACAKTIR .BİR AN ÖNCE ÜŞENMEYİP TEKRAR LİSANS ALMALARINI HATIRLATMAK İSTERİM .LÜTFEN SİZDE ZORDURUMDA   KALMAYIN BİZLERİDE ZOR DURUMDA BIRAKMAYIN SAYGILAR SUNUYORUM .73

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2014, 09:52:32 »
Ahmet bey;
Malumunuz üzere Android cep telefonu ve daha da genişletirsek akıllı cihazı ve programı kurulu bulunan bir program için üretici firma APRS için kullanıcıdan 2 şey talep ediyor. Önce müracaat ederken çağrıda kullanacağı kimlik durumu ve yasal kullanması için de belgesinin fotokopisi veya bir suretini talep ediyor. Evet süresi bitmiş ise ve yenilememiş ise yapacağımız bir şahsen yaptırım yok. Yalnız çağrısına ben şahsımca cevap vermem fakat nereden takip edeceğim. Yukarıda zikrettiğiniz kişileri tanımış değilim fakat sistemin işlerliğini anlatmaya çalıştım, dilimin döndüğü kadarı ile  kusurum oldu ise affola.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2014, 11:39:30 »
Ben tabii tacallcook.org den çağrı işaretlerini kontrol edip bulamayınca burda sorma gereği duydum , Çağrı işaretlerini kontrol edebilecek başka da bir imkan yok sanırım. Aprs programını kullanmak için belge forokopisi isteniyordu , şifreler mail adresine gönderiliyordu tamam . Şifremi unutmuştum mail adresime gönderilmesi için bir kaç kez talepte bulundum gelmedi sonunda şifremin çağrı işareti girilince web sayfasından verildiğini gördüm. Malum APRS programının yazarı silentkey oldu , güvenlik hala onun zamanındaki gibimidir bilemiyorum.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2014, 12:39:14 »
Ahmet Nevzat Bey, 

UI-View programı şifresi için küçük bir program var, bunu bulan UI-Wiew programını kurabiliyor.

Ayrıca internet için  APRS Validation Number  söz konusu, bunu da on-line internetten alabiliyorsunuz.. 

Yani her şey çok basit :(

Selamlar, Atila

Çevrimdışı TA5OD

« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2014, 15:11:09 »
Çağrı işaretlerini tahsis eden malum kurum, resmi bir callbook sayfası oluşturmadığı sürece,  bu gibi konular konuşulmaya devam edilecektir. Sahte çağrı işaretiyle havaya çikanımı dersiniz?  Kendine tahsis edilen frekansın dışında havaya çıkanımı dersiniz ? Uzayıp gidiyor maalesef. 73.

Çevrimdışı TA2ACY

« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2014, 11:13:21 »
  Ahmet Nevzat bey merhabalar, bahsi geçen çağrı işaretleri legaldir. ASYA SAR arama kurtarma İzmir  ekibinden 2 arkadaşımız
 Trabzondaki arazi arama kurtarma eğitimi için bölgenizde misafir olarak 3 gün faaliyet yapmışlardır.
Cenk Yoleri
TA2ACY
ASYA SAR Gruplar lideri

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2014, 13:25:21 »
Cenk bey , teşekkür ederim. Amatör belge alan arkadaşlarımız tacalbook.org ye kayıtlarını yaparlarsa bunun gibi belirsizlikler yaşamayız.  73 ..

Çevrimdışı TA2ACY

« Yanıtla #8 : 10 Mayıs 2014, 00:03:29 »
Çok haklısınız tüm arkadaşlarımıza kayıt olmalarını bu bahaneyle hatırlatmış olduk. Alakanıza teşekkür ederim. 73