Gönderen Konu: cemus tan nasıl kurtulurum  (Okunma sayısı 285 defa)

Çevrimdışı TA2E

cemus tan nasıl kurtulurum
« : 04 Mayıs 2014, 22:57:33 »
Merhaba,
Yeni QTH bölgem Jandarma aktarma sistemine (CEMUS)çok yakın olduğu için(500 metre)144-146 mhz arasında  özellikle  röle frekanslarında yani 145 mhz de en çok da 145.725 rx frekansında çok ama çok rahatsız ediyor.Buna engel olacak bir filtre sistemi tavsiyesi istiyorum.
TA2JU
73
NOT:Son yıllarda bu sistem başkalarını da rahatsız ediyor bildiğim kadarı ile?!
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA8U

Ynt: cemus tan nasıl kurtulurum
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2014, 10:31:28 »
Hasan Hocam aynı olay bizde de oldu,özellikle geceleri yani hava kararınca oluyorsa kamera sistemine ait infrared lambası gece yandığı için tüm VHF frekansını kapsayıp enterferans yapmaktadır.112 Birimi biraz bastırdı ve kapattırıldı.
73 ler.

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2014, 19:54:53 »
BTK ya yazılı muracat et hasan belki jemusda bir ayarsızlık neticesi sarkma yapıyorsa btk jandarmaya bakımı için yazı gönderebilir. 

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2014, 22:40:32 »
Ben bunu iki yıldır çekiyorum sistemin nasıl bir çalışma şekli var bilmiyorum ama adamlar neredeyse bir yıl ayar için benim evin önünden geçtiler ama çözüm yok.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2014, 09:36:34 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Kendi sisteminiz teknik ve idari yönden sorunsuz ise http://www.btk.gov.tr/formlar/dosyalar/btk-11.doc adresindeki formu doldurarak ilgili BTK Bölge Müdürlüğüne gönderdiğinizde %99 sorununuz çözülecektir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Not:

Sisteminizin teknik yönden sorunsuz olması demek, kullandığınız cihazın BTK nın Türkiye'de satılabilecek telsizler listesinde bulunması ve cihazınızın kurcalanmamış olması demektir.

Sisteminizin idari yönden sorunsuz olması demek, sabit telsizinizin Güvenlik Sertifikasının bulunması demektir. 

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2014, 13:31:08 »
Bilal Bey Merhaba.
Konuyu şöyle açayım, el cihazım kenwood  thf 7 e ile evin içinde vhf bandında  role frekanslarında dinlemede iken sistem kullanılmaya başlandığında hemen hemen her role frekansında  SQ tamamen kapalı olmasına rağmen sarkması hissediliyor. El cihazı olarak motorola gp 300 ü kullandığımda bu etkilenme askari seviyelere düşüyor.  Hele hele çatı anteni kullanacak olursam işim daha kötü tmd 710 dinlemede devre dışı kalıyor desem doğru olur. Fakat buradaki çözümüde yine profosyonel cihazlarla çözümlemeye çalıştım vhf de  motorola kullanıyorum sıkıntım ortadan kalkıyor. Cemus un antenleri doğrudan engelsiz bir km gibi mesafeden beni etkilemekte 6 ila 9 db sinyalle bana gelen role sinyalleri duyulmaz hale geliyor. Bu sorun motorola da askari seviyede olup cihazı tarama yaptıra biliyorum. Dediğiniz gibi formu doldurup yazıyı yazmalı .
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066