Gönderen Konu: Ray Jefferson Model:7878M Marin Telsiz Hakkında..  (Okunma sayısı 360 defa)

Çevrimdışı TA2CJ

Ray Jefferson Model:7878M Marin Telsiz Hakkında..
« : 05 Mayıs 2014, 18:09:29 »
  Sevgili amatör arkadaşlar,
Elimde Ray Jefferson marka 7878M Model  marin telsiz var.
Enerjilediğimde sadece Rx var , Tx yok.
Bu nedenle bana servis manual'i - şeması yada onarım bilgisi gerekli.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
73..
ta2cj
Şafak.

Çevrimdışı TA2HQ

Ynt: Ray Jefferson Model:7878M Marin Telsiz Hakkında..
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2016, 09:06:35 »
şafak abi selam telefonunuzu kaybettim sizi aramak istedim ankaradamısınız diye ayrıca zeytın için tskler annem babam hayran kaldılar bende tsk ederim.

ta2hq

Çevrimdışı TA2BN

« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2016, 09:19:24 »
Şafak bey iyi sabahlar,
Genelde benzer olarak imal edilen deniz vhf cihazlarında aynı prensip ile çalışan bir regülatör entegresi var.MB3756  bu entegre sizin cihazda varmı?
1- Cihaza  13vdc hattına dc ampermetre bağlayıp, alıcı çalışıyorken akımı ölçün, daha sonra 16 veya 06 haricinde 72 kanalagetirip bir tx yaptırın akım değişikliği var mı kontrol edin.Tx yaptırınca  çekilen akım artması lazım, düzgün  çalışan cihaz, anten veya dummy load bağlı ise 5.5Amper akım çekmelidir.Çıkış entegresi olan SAV710A  yanık ise bu akımıda çekmez, çıkış da yapamaz.Ayrıca anteni veya dummyload sökülürse kendini korur,çıkış yapmaz.
2- Cihazda MB3756 regülatör entegresi var ise ona ait  bilgileri edinin.Bu entegre 13 vdc yi alır +8v, rx8v, ve tx8v üretir Rx8v ALICIYI BESLER,tx 8v verici katlarına gerekli gerilimi üretir, Bu entegre bu işleri yapamıyorsa zaten telsiz çalışamaz.
3-Genelde bu kadersiz cihazlarının arızalarının kaynağı.Cihazlar DChattının direk olarak çıkış katına bağlı olmaları nedeni ile,Bağlı oldukları hat üzerindeki araç aküleri, motor çaılışrken  hattan ayrılmaları nedeniyle 19-24VDC ye maruz kalır veya illede ters bağlarlar ondan yanarlar.Bu olmuş ise dc hattındaki ters paralel büyük  diyot yanık olacaktır. Buna ait en kolay örnekler SAV710A çıkış entegresi civarındaki elektrolit kondansatörler infilak etmiş durumda olmalarıdır.
Bu kadar bilgiden sonra  işe başlayın bakalım neler ortaya çıkacaktır.
Kolay gelsin
73de TA2BN

Çevrimdışı TA2BN

« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2016, 11:49:59 »
Şafak bey bir düzeltme var:RF ÇIKIŞ entegresi:  M57710A  veya SAV6  olacak bu çıkış entegresi  arada   tam yazamadım , bu itibarla  yolladım. kolay gelsin.

Çevrimdışı TA2CJ

« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2016, 15:21:36 »
   Sn Rebi üstadım merhabalar..
Biraz demeyeyim,bayağı da olsa geç cevabım için kusura bakmazsanız ciddi oranda rahat edeceğim efm.
Evet dediğiniz gibi MB serisi switching entegresi var ve bu yanık çıktı.Aleti hallettim ve aynen bunu da diğerleri gibi rafa kaldırdım.
Şimdide GU43B'ye soyunduk,hadi bakalım hayırlısı. Mutlu günler dileğiyle..

Çevrimdışı TA2BN

« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2016, 10:27:28 »
Şafak bey günaydın,
Uzaktan kontrol telsiz onarımı , amatörlükte olur, / derdini doğru anlatırsan bir yardım eden olur/ bir şey değil, kolay gelsin.
GU34B hf linear işi olmalı, doğru ise  yapacaklarınızı e posta :roke@thy.com adresinden paylaşabilirmisiniz?Malum bazı arkadaşlar bu konuya hassas davranıyorlar,73 de TA2BN

Çevrimdışı TA3ALS

« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2016, 11:10:42 »
Şafak Bey;
"Şimdide GU43B'ye soyunduk"
Bu çok güzel bir cümle...
Ben de 2 x GI7BT, GU43B ve GI46B arasında kararsız kalmış durumdayım.
Bir de paypal sorunu var tabi...
Tecrübelerinizi merakla bekliyorum.
Selamlar...

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2016, 11:38:51 »
Kıymetli Arkadaşlar,

"GU43B'ye soyunduk" lafını duyunca "acaba artık Kırkpınar pehlivanlarını kodları ile mi anıyorlar" diye düşünmeye başladım. Bir araştırma yapınca bunların hepsinin rus malı yüksek güçlü RF lambaları olduğunu gördüm. Merak eden arkadaşlara duyurulur.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2016, 15:34:40 »
Sevgili Bilal Amca,
7-8 ay önce GU-43b ile lineer yapmak için soyundum...
güzel bir şase yaptırdım...
gel gelelim işler güçler...
her halde 2 seneye kadar biter....
Bütün malzemeleri hazır olduğu halde,,,
selam ve sevgilerimle..