Gönderen Konu: microsoft xp den çekilirken Amatörler neden itiraz etmez?  (Okunma sayısı 242 defa)

Çevrimdışı TA2E

Merhaba,
microsoft  xp den çekilirken Amatörler neden itiraz etmez?
En çok kullanılan  işletim sistemimiz windows xp iken..Bu konuda microsoft'a amatörlerden itirazlar olmuş mudur?
TA2JU
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA4ACV

Ynt: microsoft xp den çekilirken Amatörler neden itiraz etmez?
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2014, 10:10:43 »
Hasan bey artık Windows XP nin devri bitti. her ne kadar hala kullanılıyor olsada Windows 7 , Windows Xp nin yerini çok tan aldı.

hala nokianın renksiz ekran, eski modellerini kullananlar oldugu gibi hala XP de kullanılacaktır.

illaki bir gün değişecektir sistemler.
Sizin sorma amacınız sanırım telsiz programlarının vs çalışması için. sırf iki tane program çalışacak diye XP ye milyon dolarlar akıtmanın alemi yok bence.

Desteğin devam etmesi demek. Bir ton mühendisi, müşteri temsilcisini sadece windows XP konusunda uzmanlaştırıp oraya yönlendirmek gerek demek. 16 yıllık bir işletim sisteminden bahsediyoruz sonuçta.

sonuçta ihtiyaçlar dahilinde XP kullanılıyor. örneğin eski yazılımları çalıştırmak. ama bazen Win 98 e de ihtiyaç oluyor kalkıp da ona da mı destek sunalım.

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2014, 11:51:10 »
Amatörlerin yapabileceği bir şey yok ama ;
Yabancılara milyarlarca dolar "fikir ve sanat eseri" bedeli ödeyen bir ülkenin sizce ilk yapacağı iş nedir ?
Sanırım siz de benim gibi "vatandaşlarının hakkını koruyacak kanuni düzenlemeler yapması ..." gibi şeyler düşünüyorsunuz ,değil mi ?
Yani polisinizle mahkemenizle , hapishanenizle yabancıların fikir ve sanat haklarını korurken , kendi vatandaşınızın da haklarını korumanız lazım . Mesela "satın alma tarihinden itibaren şu kadar sene destek verilecek" gibi ...
Bizi yönetenler böyle yapmıyor .
Yabancıların fikir ve sanat hakları , polisimizle , mahkememizle , hapishanemizle güvence altında ama vatandaşı koruyacak bir düzenleme yok .

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2014, 12:41:56 »
Sayın Çağatay Vural Bey
Sizin QRZ deki dökümanlara bir miktar baktım. Motosiklet kullanıyorsunuz.  Saten birçok amatöörde müşterek bazı hobiler aynen var, motosiklet kullanımı, balıkçılık, telsizcilik,  yılların güncel teknolojisi, belki bilgisayarcılık..gibi meraklar. Ah şu sayfa işlemeyi bir bilebilseydim ben de kendi sayfalarımı gilünç olmaktan kurtarırdım.

Evet eski windowslara destek kalksın ama gelen yeniler hiçbir zaman eskilerden daha pratik olmuyor.  SP3 oldukça rahat. Win 7 ve 8 de ise karşımıza  bir de yöneticilik problemi çıkıyor. 
Hasan beyin kafası hex edit işleriyle meşgul , işlem de yapamıyor. Niçin? İşe yönetici olarak başlamamış. Şimdi herkes yönetici olmak zorunda, ayrıca başkasını yönetip birşeyler de koparamıyorsunuz, kendinizi bedava yöneteceksiniz.
Eğer benzer bir  işletim sistemini bir zavallı yapıp ortaya dökseydi,  milyonlarca insanın vakit kaybına sebep oldunuz diye adamcağızı...
Windows sekizde bilgisayarı kapatmak bile  nerdeyse uzman işi.  Elbette bu yeni sistemlerin iyi tarafları var elbet. Banka ve para işleriyle uğraşanlara hayli güvenli bir ortam gerek.... Demo program kullanan sefillerin böyle güvenli bir ortama ihtiyaçları yok. Ayrıca SP3 programına para vermiş olanların kullanım ömürleri bitmiş mi oluyor.? Onlara hız ve pratik çalışan bir ortam yeterli galiba.
SP3 açılım CD sinin partition manager kısmından hayli memnunum. Win 7 de aynı rahatlığı sanırım kendi adıma ben bulamıyorum.
WIN98 ' ihtiyaç duyanlar ilerde elbet  ısrarla SP3 arayacaklar. Sakın bu kurulun CD lerini kaybetmeyelim, bunlar en azından çok uyumlu bedava free partition Manager programları ihtiva ediyorlar.      Sağlıcakla     
73!      Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2014, 13:08:37 »
Yeri gelmişken ,  bir işletim sistemi özgün lisans 450 dolar civarında ,büyük para ...firma yeni versiyonu eski versiyon satın almış olan müşterilerine ücretsiz vermesi gerekemez mi ? Bu konuda zamanım ve imkanım geniş olsa Microsofta dava açardım. Tabi devletin bu konuları zamanında düzenlemesi lazım !
         Ayrıca ben windowsu 3.1 den beri takip ediyorum , yeni versiyon çıkartmaya ilerleme gelişme , yenilik vs diyorlar bence öyle değil .
İşletim sisteminin işgal ettiği alan günden güne artıyor , işletim sisteminin ihtiyaç duyduğu bellek günden güne artıyor , yaptığı iş aynı . Bu gelişme ilerleme değildir bilakis geri gitmektir.
Yapabiliyormusunuz , daha az hdd işgal eden daha küçük program , daha az hafızaya ihtiyaç duyan ve daha fazla iş gören işte yenilik ilerleme bu olacak !   (Not donanım- işlemci gelişimiyle ilgili sürücü vs. programlarının artması doğal tabii)

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2014, 14:27:13 »
Nevzat bey de Sizde haklısınız.

Nevzat bey; zaten üretici 10 yıl minimum destek veriyor. Aynı evinize aldıgınız diğer ürünler gibi. yada arabanız gibi.

Mesela bir TV aldınız içinde ürünün 10 yıl boyunca desteklendiğini ( yedek parça bazında ) göreceksiniz.
yada araba alınca da aynı sekilde. devlet bu kuralı koyuyor.
fakat şu açıdan bakınca 2004 model arabanın ( orjinal fabrikadan) yedek parçasını bulmakla 2013 model arabnın orjinal yedek parçasını bulmak arasında zorluk farkı var.

çünkü Dünyadaki gelişmiş olan ülkelerde bir arabanın maksimum kullanım süresi ort. 5 yıl olarak öngörülğüyor.
hatta bazı ülkeler 5+ yaşında olan arabaları kullanmasınlar diye teşvik veriyor.

bizde 7-8 yaşında bir arabaya sıfır gözüyle bakılıyor. tamamen maddi imkanlar dahilinde.
bilgisayar sektöründe İşletim sistemleri genelde PC ile birlikte geliyor. kendiniz topladığınız zaman kendiniz yüklemek zorunda kalıyorsunuz ekstra maliyet ile.

Konu çok tartışılabilecek bir konu ama bir örnek vereceğim sadece.

ilk bilgisayarım benim de WİN 3.1 idi. ben DOS u daha rahat kullanıyordum windows zor geliyordu. ama aıştım.

Sonra yıl 2001 kendime PC topluyorum. izmire gdiyorum istanbuldan parça alıyorum vs.
o yılın gercekten en harika sistemlerinden biri.

aldım geldim. kurdum kasamı açtım. Windows 98 i yuklemeye basladım. yuklendi fakat açılırken kilitleniyordu hep.

6-7 kere denedim olmadı. Sonra sorunu bumaya çalışıyorum. Meğer benim bilgisayarım çok hızlı geliyormus win 98 e açılmaıyor canım sistem :)

işlemcinin Front Side Bus değerim 800 Mhz. işlemci 3.2GHz P4 HT

FSB degerini 533 yaptım olay bitti. ama ne oldu benim süper sistemim yine eski hızla çalıştı. peki neden 2000-3000 dolar verdik.

SOnra windows XP kurdum sistemi en verimli şekilde kullandım..

Simdide bazı seyler bu mantıkla çalışıyor.

ayrıca windows 3.1 den beri kullanıyorum sistemi o zamandan bu zamana windows sadece buyudu ve görsel açıdan zenginleşti. HDD de yer kaplamaya başladı. Haklısınız.

ama 2001 yılında 20 Gb HDD yaklaşık 500$ civarıydı  şuan 2000GB HDD yakşalık 100$

mesela bir yazıcı aldınız yada USB flash bellek yada mouse. gelip taktıgınız zaman o aygıtı bilgisayara iki saat sürücülerini yuklemekle ugrasmak gerekiyordu. Şimdi nasıl TAK & ÇALIŞTIR. işte fark burada. ki milyon tane ürünü sisteme entegre etmek yer gerektiryor.

eskiden PC çözünürlüğü 1024x768 oldugu zaman off kaliteye bak diyorduk. ama şuan inanın 1920x1080 ( FullHD ) çözünürlük yetmiyor.

doğal olarak da yer artıyor. Bellek gereksinimi ekran kartı gereksinimi artıyor.

Konunun özü dağıldı biraz. özür dilerim.

Amatörler neden itiraz etmez.?
İşin amatör olarak değil bir bilgisayar kullanıcısı olmakla alakası oldugu için.

Esen kalın. 30 dk sonra ARI DX Contest "14 başlayacak görüşmek üzere.

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2014, 14:40:28 »
Değerli arkadaşlar;
Windows XP nin ilk lansmanını hatırlıyorumda hayatımızda ne kadar şey değiştirecek diye heyecanlanmıştım gerçekten de bilgisayar kullanımında bir çok şeyi değiştirdi ve değişimde giderek devam ediyor.Hala windows XP ye bağlı kalan ve kendini yenilemeyen kullandığımız telsiz sistemlerine bakmamız lazım aslında amcalar paraya kıyıp güncel bir program yazdırmayıp hala Xp ile devam etmeye bizleri zorunlu kılıyorlar.Ayrıca Windows 7 de microsoft bu kendini geliştirmeyen firmalar için Virtual XP programını ücretsiz sunuyor ancak Kullandığınız Windows 7 nin lişsanslı olması şartıyla.
Yaklaşık bir ay önce bilgisayarımın ana kartı problem çıkartttı bir aydır nasıl kurtarabilirim diye bakıyorum ancak durum vahim ama kartı değiştirmekle iş bitmiyor İşlemci ve ram lerinde değişmesi lazım ve buda çok ciddi bir maliyet doğurmakta,
Bu incelemelerde tekrar gördüm ki kapalı uçlu işletim sistemleri gibisi yok makineyi kurduktan sonra bişr daha sistem çoktü yok geçersiz işlem yürüttü sıkıntısı yaşamıyorsun ancak abilerim diyecekki IOS sisteminde telsizler ile ilgili programlar çalışmayacak Apple da kendini geliştirmekten aciz bu firmalar için oda IOS üzerine Windows kurma seçeneğini getirmiş.
Yapacak bir şey yok bu firmalar günün yazılım teknolojilerini takip etmediği sürece bizler de burada bu konuyu çok tartışırız.
Saygılarımla
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2014, 17:42:26 »
Faik Murat bey , anakart arızanızı merak ettim nasıl bir arıza. Geçenlerde benim p4 işlemcili bilgisayar sorun çıkarttı .Yıllarca önce arkadaşımdan alırken bana istediklerimi değil kendi istediğini vermişti zorla .Rezil ekran kartı Ati yandı . İstanbulda buldum geldi taktım canavar makine şimdi .  i5 işlemcili laptopumla emektar p4 lerimi kıyaslıyorum belirgin bir fark göremiyorum. Aslında işlemci teknolojisi de p4 lerle zirveye ulaştı bu gün en son çıkan 4-5 bin tl lik leri bilmem ama p4 lerle i5 ler arasında  sadece pazarlama oyun farkı var bence ...
bundan başka bir p4 üm daha var (ilk çıkanlardan) atelye ve istasyonda kullanıyorum . Bios güncellerken uçurmuştum biosu bir kaç yıl önce bilgisayarcı arkadaşım kartı istanbula gönderip biosunu düzeltmişti . Onu da hala severek kullanıyorum. Bence yeni sistem hiç aklınıza takmayın eskiler daha iyi yeter ki bileşenleri bulunsun. 73 .

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2014, 20:40:53 »
Demek oluyorki herkesin geliri yüksek,bu konuyu boşuna açmışım .Ben ekonomime göre yaşayacağım.
Hex mex isteyenler başka kapıya ....
TA2E

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2014, 21:11:22 »
Hasan bey ben kesin kararlıyım yeni bilgisayara ihtiyacım yok ama alsam bile işletim sistemi win olan almam,işletim sistemine para vermem .  2 bilgisayarımda ubuntu kullanıyorum tavsiye ederim . Ubuntunun 14.04 LTS son sürümü çıktı , bu çok daha güzel .

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #10 : 04 Mayıs 2014, 23:01:48 »
Ahmet bey,
Ubuntu sistemini bilmiyorum.FAT 32 ile çalışıyor mu? Dos  ile çalışan eski cihaz programlarımızda sıkıntı yaratmazsa onu da deneyebilirim.
Ben bıkmam.
Bir ara cepten ararım.Güncel numaranız burda varsa iyi olacak.Benimki günceldir.
TA2JU
73
TA2E

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #11 : 04 Mayıs 2014, 23:26:44 »
Hasan bey ,
Ubuntu  Unix ve Linux üstünde yazılmış bir işletim sistemi dos programlarınız bunda çalışmaz ancak özellikle amatörler için yazılmış epeyce programları var indirme depolarında . Eski dos (ben ona eski dost diyorum) programlarınızı çalıştırabilmeniz için freedos programını öneririm. Dos ölmesin diye bir grup amatör ruhlu programcı dosu geliştirmeye devam ediyor. Freedos ücretsiz , indirip kurabilirsiniz . Ayrıca Ubuntu altında Windows programlarını çalıştırmak için seçenekler var ben sistemi yavaşlatıyor diye hiç denemedim ama Wine ve VMWARE gibi programlar ile  win programınızı çalışttırabiliyor hatta Ubuntu içine windows kurabiliyorsunuz.
Ubuntuya alışmak zaman alıyor , ben 2-3 yıl önce bıraktım 3-4 ay önce yeniden başladım ama bu defa vaz geçemeyeceğim gibi geliyor. En az bir yıl sabır ederseniz bir daha windowsun w sini bile duymak istemezsiniz. Kaynak sıkıntısı var  , ubuntu tr forumda bıkmadan usanmadan yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorlar ancak yeterli olmuyor. İngilizcesi iyi olanlar kolay adapte olur. Ubuntuyu ingilizce dil seçeneği ile kurup , hata mesajlarını internette aratmak daha çok çözüm yolları sağlıyor. Benim ingilizce çok iyi değil ama idare ediyoruz şimdilik .