Gönderen Konu: hart disk boot copy  (Okunma sayısı 110 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

hart disk boot copy
« : 01 Mayıs 2014, 01:24:48 »
Değerli arkadaşlar
Embeddet windows 8 kurulu hart diske boot cinsi dosyalar koymuşlar.  Win8 bu dosyalar sayesinde çalışıyor. Hart diski çıkarıp yerine bir başka hart disk taktığımda anladığım kadarıyla çalışmadı. Günün birinde kurulu hazır hart diskin bozulacağı kesin gibi birşey. Bu kurulu hartdiskin kopyası nasıl alınır.  En azından boot cinsi dosyaları okuyup boş bir hartdiske nakletmek mümkün mü?
Sağlıcakla    73! Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TA7R

Ynt: hart disk boot copy
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2014, 10:15:35 »
Hüsnü bey , Clonezilla isimli ücretsiz bir program var bunu cd veya dvd ye iso dosyası olarak atıp , bilgisayarı bu cd ile başlatıp harddiskinizin imajını alabiliyorsunuz. "partclone" seçeneği ile partisyonlarınızı yedeklemiş olursunuz ancak geri yüklemede aynı özelliklere sahip bir hd ister. Hd neden bozuluyor ? Ben 1993 den beri bilgisayar kullanıyorum , ekran kartım çok yandı ama hd arızasıyla hiç karşılaşmadım.
Clonezillayı yazdıktan sonra aklıma geldi aslında en iyisi windowsun kendi yedekleme - imaj alma programı . Denetim masasından  sistem yedeklemeden " sistem görüntüsü oluştur" seçeneğini seçin yanınızda 4-5 adet boş dvd hazır bulunsun program işi halleder.

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2014, 11:04:36 »
Sayın Hüsnü Bey;
Acronis adlı bir program mevcut bu progrmı internetten bulabilirsiniz programı kurduktan sonra bu program ile HD nin full backup görüntüsünü başka bir HDD ye alarak gerektiğinde buradan geri yükleme yapabilirsiniz.programı kurduktan sonra kullanımı ile ilgili bilgi verebilirim.
Saygılarımla
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2014, 11:22:47 »
Bilgisayardan HDD sini çıkartıp başka PC ye ait HDD takılırsa çaşılmama ihtimali çok yüksektir.

Nedeni;
İşlemci ve Anakartın farklı modeller olabilmesi.
Birbirinin aynısı olursa bilgisayarlar çalışır.

Hüsnü abim;
o boot dosyaları harddiskte gömülü windows oldugundandır. sanırım HAZIR marka model bir Laptop yada Desktop kullanıyorsun.

O içindeki windows aslında kopyası alınamayan windows. çünkü normal işletim sisteminden farklı bir formata sahip ve HDD de sadece YER EKSİĞİ gibi görünüyordur.

bunun amacı; senin windows un bozuldu bişeyler oldu yeniden kurman gerekecek. ama CD & DVD yok pc ile gelen.

PC açılırken F8 yada F10 yada F tuşlarından ilgili olana basarak içindeki parasını peşinen ödediğin lisanslı windowsu kurmaya başlayacak.

Benim tavsiyem komple HDD in imajını almayın!

çünkü HDD deki diğer bütün saçma sapan sağdan soldan kalmış zamanla birikmiş artıklar çöplerde gelecektir.

Bunun yerine ikinci HDD nizi 2 parça yapın. Birine Dosyalarınızın aralıklarla kopyasını alın.
Diğerine de Baktınız gitti pc Windows kurarsınız.

Tertemiz bir Windows un yerini tutamaz hiçbirşey :)
gel gelelim 3 ay sonra susuz kalmış gibi sürünüyor sistem :(

çok uzattım sanırım esen kalın.
73 de TA4ACV

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2014, 11:24:04 »
Faik kardeşimin belirttiği full backup Clonezilla ile de mümkün ancak ben özellikle işin o kısmını yazmadım çünki full backup sizin kullanmadığınız partisyonları da kopyalar yani diskin boş kısmını da kopyalarsınız dolayısıyla eğer 1 TB hdd niz varsa yedek almak için en az 1TB medyaya ihtiyacınız olur , bu çok özel durumlar dışında gereksizdir.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2014, 12:32:57 »
Öncelikle İlgilerinden dolayı
Faik Murat Demir TA5MD Samsun
Ahmet Nevzat Doğru TA7R Trabzon
Çağatay Vural  TA4ACV Aydın        beylere teşekkürlerimi bildiririm.
Ahmet bey Demek bilgisayarları farklı kullanıyoruz. Benim daha hiç ekran kartım yanmadı ama çöpe gidenler hariç şu an yarı ölü 4 hartdidkim var. Bir Kuzey Ülkesi bilgisayarcısı 15-20 MB lık bir program yapmış, hartdiskteki bad ve delay sektörleri tarıyor ve hatta fiziksel bad leri onardığını iddia ediyor. Ancak bedava versiyon ancak bir adet bad sektör kaldırıyormuş. Adam bir deha, programı açıyorsunuz boot disk veya CD yi tak bootible yapacapım diyor. Ve yapıyor. CD ye gelince DVD writeri silik olarak gösteriyor ve yazıcıyı seç diyor. Ortalıkta nero gibi bir program filan yok. Bootible HD tamir diskiniz hazır. İçinde birçok seçenekleri bulunan bir Dos programı. Bunu kullanınca çalışmayan bazı windowslarımın çalıştığını söyleyebilirim.
Çağatay Vural Bey Sanırım sizin çalışma metotlarıyla benimkiler çok yakın gözüküyor. Benim de gayem bir ikinci hart disk takarak bu diske SP3  kopyalayabilmek. Gayem win 8 leri kurtarmak değil. Win 8 yedeği almak da değil. win 8 le benim bir işim yok. Makine  win 8 yüklü masaüstü Casper. İlave sata girişlri var ama ikinci bir hart disk voltaj kablosu yok. Elimde bir voltaj soketi var, onu pover supplaya lehimlemeyi düşünüyorum. Açıkcası bu ikinci hartdisk e SP3, veya win 7 kurulabilir mi?  gaye bu
Faik Murat beyin yadıklarını da dikkate alıyorum
73!    Hüsnü Köktürk             sağlıcakla