İlk Lübnan QSO mu yaptım.
Evvelki akşam Lübnanlı OD5ZZ Walid 17m de aktifti. Başında büyük bir pile up mevcuttu. Uzun bir mücadelenin ardından kendisiyle QSO yapabildim.
İstasyonun başına geçtiğim zaman asıl amacım ITU 150. yılı dolayısıyla verilen ödülü almak amacıyla 150 rakamı içeren istasyonları kovalamaktı. Ama OD5ZZ yi işitince birden beynimdeki tüm şalterler attı. Bu istasyonla mutlaka QSO yapmalıydım, çünkü henüz Lübnan QSO m yoktu.
Lübnan ile aramızdaki uzaklık 1000 km yi geçmez. Propagasyona ihtiyaç olmadan haberleşme yapılabilecek bir mesafe bu. Ancak o bölgede uzun süredir yaşanan karışıklıklar sonucu amatör radyo faaliyetleri çok fazla yapılamıyor sanırım. Bu nedenle bu QSO sadece benim için değil, kuvvetli Avrupa istasyonları için de önemli olmalı ki, büyük bir pile up oluştu. Tüm dünya istasyonları ciğer bulmuş kediler gibi Walid'in başına doluştular.
İtalyanlar ve Ruslar işlerini görüp gidene kadar bekledim, meydan benim gibi sinek istasyonlara kalınca da QSO yu yaptım. Walid çok iyi ve değerli bir operatör, bir gecede tüm dünya ile en aşağı 3-4 bin QSO yapmıştır ve 17m SSB dalında verilen ne kadar ödül varsa hepsini toplamıştır herhalde.
Asıl önemli konu şu: OD5ZZ Walid internette ne kadar QSL mekanı varsa hepsine üye ve hepsine log gönderiyor. QSO yaptıktan sonra, aynı anda LoTW + eqsl.cc + qrz.com + hrdlog + clublog... hepsine birden QSO teyitim geldi. İşte gerçek amatör... Bir amatör olarak muhatabımdan beklediğim ve bekleyebileceğim her şeyi yerine getirdi. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum.
TNX OD5ZZ. You are a great amateur.
73