Gönderen Konu: Reddedilen QSO  (Okunma sayısı 264 defa)

Çevrimdışı TA3IHD

Reddedilen QSO
« : 17 Nisan 2014, 15:50:22 »
Geçenlerde Websdr den kendi kendime sinyal kontrolü yaparken LZ4OC devreye girdi "Komşi, komşi" diye yırtınıyor. İnanın lütfen cevap verdim. Uzun uzadıya dipolünü, cihazlarını antenini anlattı, oturduğu şehri, adının Sasho olduğunu söyledi, ismimi sordu, sonunda 73 deyip QSO yu bitirdik. Böyle iki ayrı zamanda QSO yaptık.
QRZ.com sayfasına ekledim. Bugün sayfaya baktım LZ4OC QSO yu reddetmiş,  ayrıca birde mesaj göndermiş, sayfada mesaj var, mesajda reddettiğini yazıyor.
Hemen karşı mesaj çektim, Kendisine QSO da geçen söyleşileri hatırlattıktan sonra, eğer birisi muziplik yapıp sizin çağrı işaretinizi kullanmadıysa, ben artık Lima Zulu çağrılarına cevap vermeyeceğim, çünki siz haksız olarak bana yalancı diyorsunuz dedim, 73 ile bitirdim.
Bendeki şansa bakın, Arkadaşlara QSL kart gelir benim QSO'm reddedilir. 73...

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: Reddedilen QSO
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2014, 16:08:08 »
Hulusi Dündar bey, bazen QSO saati - frekansı vb ayrıntılar yüzünden de reddetme olabiliyor. Muhatabınızın saati ile sizinki uyuşmayabiliyor vb. Size gelen mesajı yazabilir misiniz, belki böyle bir durum vardır.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2014, 20:01:49 »
QRZ.com un yeni sisteminde RED veya ONAY durumu otomatik olarak gerçekleşiyor..

Saat farkının en fazla 30dk olması gerekiyor onaylanması için.
Ayrıca Frekans , band , vs parametrelerinde aynı olması şartı var.

karşı taraf bunlardan birini hatalı girdi ise
sizde sonrasında sizdeki bilgileri girdiniz ise
sistem qso yu geçersiz saymakta.

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2014, 20:02:52 »
Benim de 2 kere basıma geldi bu durum.
QRZ.com daki mail adresine gerekli bilgileri ve bir açıklama yaparak ilgili QSO yu düzeltmesini istedim ikisindede. anlayışla karşılayıp düzelttiler.

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2014, 21:15:36 »
İrade kullanıcılarda değilde bilgisayarda ise böyle hatalar olabilir tabii.
Sanırım eski sistemde kullanıcı onaylıyordu.

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2014, 12:31:22 »
Bu sisteme geçilmesi hem iyi hem kötü..

Kötü olması bu sebepten ötürü..

iyi olması ise. ÖDÜL sistemine başlayacakları için. İki tarafın da birbirinden habersiz şekilde aynı logu girmelerini sağlamak.

eskiden sizin ekranınızda log beliriyordu ve siz onaylıyordunuz. fakat kaçımız o logu gerçekten kontrol edip onayıyordu.

onayla geç durumunu ortadan kaldırmak için bence bu sistem daha iyi. eksi yanı 1000 logun anca 150 si oanylanıyor kısa surede.

uzun vadede onaylıyorlardır belki karşı kullanıcı eski loglarını girerse.

Örneğin TA3EJ ile bu konu üzerinde konuşurken.

QRP mobile olarak yaptığı 25+ QSO yu qrz.com a girecek vakti yok. yada log tutmadıgını farzedelim.
bu durumda karşı taraf gönderse bile logu göremediği için onaylayamıyor. ve aktif bir kullanım sağlanamıyor.

En ideal durum. sürekli güncel tutarak devam etmek. ve beklemek.

73 de TA4ACV

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #6 : 19 Nisan 2014, 21:27:23 »
Arkadaşlar, Saşo, yazdığım sitem mailinden sonra bugün aşağıdaki maili göndermiş.
Bende gayet kibarca teşekkür ettim, tekrar yaz onaylıyayım diyor, bende önemli değil, biz hem komşu, hemde radyo amatörü arkadaşıyız dedim, umarım tekrar güzel QSO lar yaparız  diyerek bitirdim.. Adam mahçup olmuş. Eh bu işide olumlu şekilde hallettik. 73..

dear Yasa
I'm very sorry, but I recorded hours contact us. I know that one qso is 27,03,2014 also 05,04.2014 40m band but I did not have an time .send my IMEI information for qso and will confirm them.

73 sasho

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #7 : 19 Nisan 2014, 21:49:58 »
Sonuca bağlandığına sevindim Dundar abi..