Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***

Yeni Cicilerim Bunlar...

(1/4) > >>

TA4ACV:
Önce ağır abilerden başlayalım.

Behringer Xenyx X1622USB Mikser

+48V Phantom , 4 Kanal EQ , parametrik Mid, Compressor, vs vs. ayrıca ses kartı gibi de kullanılıyor.
Normal stüdyo çalışmalarımda da kullanılmak üzere edindim.

Behringer C1 Condenser Mikrofon önüne coraptan bozma kasnağa geçme POP FILTER. :)

Tabi bu sistemi telsize bağlamak için CAT6 kablodan yaptığım pek güvenilir olmayan bir arabirim

Sonra dedim ki bu arabirim bu sisteme yakışmaz adam akıllı birşeyler yapayım

Ve Altınkaya Kutu dan MP-080
 6.3mm Şaşe Çivi jaklar ve yaylı butonlarla yola koyuldum
unutmadan birde RJ-45 Şase var.

Kutuya gerekli delikleri açtım. kare olan biraz zorladı ama oldu :)

RJ-45 şase ye Gökkuşağı gibi kabloları bağladım.
tabi unutmadan PIN 1 i bağlamamak lazım yoksa Telsizi yakabiliriz. :((

Unutmamak için de kutuya not düştüm :)

Photoshop da Ön ve Arka Paneli tasarladım ve Sticker kuşe kağıda çıktı aldım.

ÖN PANEL

ARKA PANEL

Arkaya RJ-45 şase koymamın nedeni herhangi bir yerden Sıradan ethernet kablosu temin ederek istenilen uzaklığa taşınabilir ve modüler olması oldu.
Birde Singer dikiş makinesinden çarpma Ayak Pedalı yaptım:)

Bu da sistemin görüntüsü :))

Güle güle kullanayım...

Sistemi Contestlerde kullandım yogunlukla. Görüştüğüm herkes modülasyonun çok iyi oldugunu belirttiler.

Bu da beni mutlu etti tabi. :)

Sevgili abilerim ablalarım bir hatam, kusurum olduysa affola.

73 de TA4ACV

TA3EP:
Çok harika bir sistem olmuş. Özellikle arabirim müthiş... İyi günlerde kullan dostum. Bendeniz USB li mikserlerin sadece bilgisayar üzerinde kullanıldığını, analog çıkışları olmadığını düşünürdüm. Benim de değerlenmeyi bekleyen bir B1 mikrofon ve bir sehpam var, bu senin sistem bana da örnek olacak. Sağol varol.  73

TA4ACV:
B1 çok daha iyi bir mikrofon.

Bu USB li mikserler Normal MAIN çıkışını USB Üzerinden PC ye VE Tam tersini yapıyor.

yani PSK ROS SSTV gibi dijital modlarda kullanırken sadece Tek düğmeye basmak yetiyor.

Bu kadar abartmaya gerek yok daha düşük bir modelde alınabilir. tamamen tercih meselesi.

fakat Presonus TUBE PRE lambalı mikrofon preamfisinin verdiği sıcak tonları almak biraz zor oluyor.

Telsiz de çok da etkilemesede müzik kayıtlarında etki çok büyük.

Gecen kontestlerde arkadasın AKG Perception 420 sini kullandım.
acada DAĞLAR var. Perception 420 nin kalitesi tartışılmaz.

Mete bey sizin ihtiyacınız Ufak bir mikser. Behringer 802 yada 1002 modelleri olabilir ucuz yollu.
fakat B1 kullanmak için malum Phantom gerekli. bu ayrıntıya dikkat.

TA3EP:
Evet mikrofonun gövdesi içinde fetli - transistörlü bir devre var. Bu devreyi beslemek için fantom beslemeli bir cihaz bağlamak lazım. Aklıma ilk gelen bir tüplü preamfi bağlamak. Sistem bu haliyle zaten çalışır. Sonra durumları ayarladıkça bir önce ekolayzer, sonra da bir mikser eklenir diye düşünüyorum.

TA8RM:
Çağatay Bey,

Mikserinizle bilgisayarınıza USB' den bağlantı yapıp ses kaydı yaptınız mı? Yaptıysanız hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Mikserle birlikte gelen CD' nin içindeki kayıt yazılımını mı kullanıyorsunuz? Teşekkürler...

73, Onur, TA8RM

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git