Gönderen Konu: Vay zavallı bilgisayarım laptopum  (Okunma sayısı 726 defa)

Çevrimdışı TB2PCJ

Ynt: Vay zavallı bilgisayarım laptopum
« Yanıtla #20 : 08 Temmuz 2014, 17:01:33 »
Hüsnü abicim şu adresten http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ ismi adw cleaner olan türkçe arayüzü mevcut çok başarılı temizlik programı ile tarama yaptırabilirsin. %90 oranında ihtiyacını karşılayacaktır.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #21 : 11 Temmuz 2014, 18:02:45 »
Kıymetli Cankurtaran Bey
Sanırım bu sizin Bitlik'teki ilk yazınız olmalı.
İlginizden memnun kaldım.  Bu konuda Tortu  Bey adblock programını önerdi. Bir ara yabancı bir kaynak "isterseniz tüm reklamları engelleyiniz, isterseniz engel çetveline  ekleyiniz diye bir yazılar gördüm. O siteyi kaybettim. Yerli siteler program kuruldu diyor,  hiç kurulmamışa benziyor.
Sanırım bu günlerde internette reklam  ve saldırı yayınları var. Rahatsız olan sadece ben değilim.
Şu adresler hiç eksik olmuyorlar
computerspeedoptimizer------offers.bycontex-------pcspeedmaster-----yac.mx----sidetick.tv--- hızlı arama  ...filan filan.
Sanırım bunlar kendiliğinden gelmiyorlar, dost bildiklerimizin hediyeleri olsa gerek? Şu an bu konuda başarısızım  Sağlıcakla

73!                 Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #22 : 14 Temmuz 2014, 19:47:42 »
Rahatsızlık duyduğum Davetsiz misafir web yazılımları

Googleden arattırdığmda virüs sınıfına yakın benim de zaman zaman bilgisayarımda görülebilen bazı yazılımlar. İnternette bunları kaldırabilirsiniz diyenler var ve kaldırma yöntemleri yöntemleri anlatılıyor.
Bazıları şu şekilde bilgisayara bulaşıyor
--" senin şu programın eski tıkla ve güncelle"-- Esasında Güncellenen virüs tipi yazılım oluyor.
Torn Tv:
TornTV Kaldır - Remove PC Virus
www.remove-pcvirus.com/tr/torntv-kaldirma/

yazar: Garry Wilson - TornTV Ücretsiz bir video akışı ve video indirme hizmetleri sağlayabilir gerçeğine ... Çalıntı hassas verileri istemiyorsanız acil TornTV kaldırma yapmak gerekir.
HuloToo:
HulaToo Deals ve HulaToo Ads reklamları nasıl kaldırılır?
uzmanim.net/soru/hulatoo-deals-ve-hulatoo-ads-reklamlari.../3971

HulaToo nedir? HulaToo nasıl kaldırılır?HulaToo bir tür reklam yazılımıdır. Potansiyel olarak istenmeyen yazılımlar (PUPs) sınıfına giren HulaToo, bilgisay.
GoPhoto.it
How to remove the GoPhoto.it virus (Removal Guide)
botcrawl.com/remove-gophoto-virus/Bu sayfanın çevirisini yap

yazar: Sean Doyle - 15 Oca 2014 - The GoPhoto.it virus (also found as the Go Photo virus, Go Photo It virus, GoPhoto It, Ads by GoPhoto.it, search.gophoto.it redirect virus, ...
Net crawl Ads:
How to remove NetCrawl adware (Removal Guide)
www.pcinfected.com/remove-netcrawl-virus/Bu sayfanın çevirisini yap

yazar: George Ionescu - 25 Haz 2014 - Remove NetCrawl virus from Internet Explorer, Firefox and Google ... Furthermore, NetCrawl ads will open each time your start your web ...
istart.websearch.com
[solved][Delete istart.websearches.com from Chrome]How to ...
www.yac.mx/.../20140408-how-to-remove-ista...Bu sayfanın çevirisini yap

yazar: Ann White - 8 Nis 2014 - istart.websearches.com is a sneaky browser hijacker.This post includes step by step guide how to Delete istart.websearches.com from Internet ..
fast start:

Fast Start 4.1.0 removal - GridinSoft Trojan Killer
www.trojan-killer.co.uk/remove-fast-start-from...Bu sayfanın çevirisini yap

So, try to first disable Fast Start add-on from Mozilla Firefox browser, then scan your system with a reliable anti-virus software for utter adware and malware ..   bağlıcakla
73!       Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #23 : 21 Temmuz 2014, 12:52:09 »
Değerli arkadaşlar
Casper Nirvana  CD- BMH4570  Masaüstü
bir bilgisayarımızın boot işlemlerini öğrenmeğe ve kullanıcıya ne gibi kullanım imkanı sunduğunu öğrenmeğe çalışıyorum. Tabii bir uzman değil sadece kullanıcı kimliğiyle.
Boot driver sırası seçimi
    Seçim işi biraz farklı.  Aylarca bu işin farkına varamadım. Bir yeri seçiyorun, bu defada diğeri yerinden oynuyor
Çözüm:   Sıraya koyacağınız driveri seçiniz.  Enter.  Enter mutlaka gerekli.  Enter deyince sıra tablosu gözüküyor.   Tablo içinden tekrar bir seçim ve enter yapmalısınız. Seçim işlemleri bitince  F4 tuşuyla kayıt yapıp çıkıyorsunuz.
Sistemin benim için yetersiz de olsa bazı girişimleri desteklediğini görüyorum.      sağlıcakla
73!    Hüsnü Köktürk        husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #24 : 27 Temmuz 2014, 02:04:54 »
Değerli arkadaşlar
Elimizde  Casper Nirvana  CD- BMH4570  Masaüstü bir windows 8 yüklü bir bilgisayar var ve ben sadece okuyucu kimliğimle bu bilgisayara geriye dönük ne imkanlar kazandırabiliirim, onu öğrenmek istiyorum.
Bazı başarılar kazandığım kanaatindeyim.
Epey internet çalışması sonucu MBR, GPT disk kavramları, diski mbr'ye çevirme bunun en basit haliyle diskpart komutuyla yapılabileceğini...en azından okudum.  Daha iyisi hartdiskin birebir kopyasını alabilmeyi başardım.
Yeni bir başarı ise 27 temmuz 2014 bugün bilgisayara deneme amaçlı windows7 64 bit kurmayı başarabildim. Şimdi bilgisayar win7 ile açılabiliyor, asık orijinal hartdisk ise aynı orijinal haliyle duruyor. Ona hiçmihiç dokunmadık, İçine tek bir harf bile ilave edilmedi Sıfır halinde duruyor. Kurulan program ingilizce, ve bu programı siliyorum, asıl hedef ise SP3  kurabilmek. Bunu henüz yapamadım    sağlıcakla
73!     Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #25 : 30 Temmuz 2014, 16:02:30 »
Değerli arkadaşlar
Şahsıma ait kullanıcı  Raporu:
Elimizde Casper Nirvana  CD- BMH4570  Masaüstü bir windows 8 yüklü bir bilgisayar var
Yukardaki bilgisayar ile Windows 7 32 bit Türkçe program çalıştırılabilir. Bunu denemiş biri olarak buraya yazıyorum, daha doğrusu firma kullanıcıya bu imkanı vermiş. Ama iş bilenin kılıç kuşananın diye bir tabiri hatırlamak gerek. Yani birimizin windows 7 kullanım sertifikası varsa ne MBR ne GTP ne de diskpart..... Konularını bilmeden windows 7 çalıştırabilme imkanı mevcut. Konu tarafımdan kapatılmıştır. Sağlıcakla
73!     Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com