Ana Sayfa > Püf Noktaları ve Bilgiler***
CONTEST-LOG-CONFİRMED-PROGRAM
TA8AT:
Cabrillo formatındaki loglarımızı adif formatına çevirebiliyormuyuz?
Güncel..
TA3EP:
Onur bey, google'ye "cabrillo to adif converter" yazıp arayınca birkaç program çıkıyor. Adifi cab yapmak kolaymış, ancak cab. ı adif yapan çok program yok nedense. Bir kaç tane denedim, pek işe yaramadılar.
Bulduğum en başarılı program contestlogchecker isimli program. Gerçekten işini yapıyor ancak ücretli. Sadece 100 adet QSO yu işleme sokuyor, gerisini yapmak için 25 dolar para istiyor. Web sayfası:
http://www.contestlogchecker.com/
Ücretsiz olarak bu işi yapan program varsa ben de merak ediyorum doğrusu.
Soru devam ediyor, güncel
TA8AT:
Ahmet bey programın linki için teşekkür ederim.
Cabrillo dosyasını adif dosyasına çevirmeyi Ahmet beyin linkini verdiği
http://www.contestlogchecker.com/ bu programı kurarak programın log converter kısmına 100'er adetlik paketlerle upload ederek başardım.
Ahmet beyinde dediği gibi 100 qso'dan fazlasına ücret istiyor. Bizde çözümü Türk işi 100'er adetlik paketler halinde yükleyerek çözdük.
SORUN ÇÖZÜLDÜ..
TA3EP:
Çok sevindim, hayırlı olsun.
Bundan sonrası için: Yarışma loglarını cab yaparken, aynı zamanda bir de adif imal edip, qrz.com ve eqsl.cc ye göndermeyi unutmayın. Yarışmalara katılan diğer arkadaşlarımıza da aynı şeyi önemle tavsiye ederim.
73
TA5FA:
Onur Bey,
Yukarıda Cevat Beyin anlattığı yöntemi bende kullanıyorum,
PC de bir tane UR5EQF yüklü normal QSO ve loğların tamamı bunda tutuyorum geriye dönüp baktığınızda tüm QSO larınızı görebiliyorsunuz.
Contest içinse AAtest kullanıp yarışma bitiminde bir tane CBR formatlı çıkış bir tanede ADIF formatlı çıkış alıp kullanıyorum.
ADIF fortmatlı olanını UR5EQF 'a yüklerken Comment bölümüne yarışmanın ismini ve yılını yazıyorum QSL etiketi bastırırken oda çıkıyor görüşmenin Contest mi normal QSO damı yapıldığı çıkıyor(aslında QSO nun contest yada normal ayrımı olmasada )
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git