Gönderen Konu: aprs sisteminde kullanılan telsizin özelliği olmalımı  (Okunma sayısı 258 defa)

Çevrimdışı TA7JE

arkadaşlar elimde bir aprs sistemi var bildiğimiz klasik garmin 35-lvs http://www.garmin.cz/files/gallery/1185.jpg?eshoppreview
alıcı klasik tinytrak http://1.bp.blogspot.com/-7kWBuX-lp7k/TwSf6XlzZPI/AAAAAAAABrg/SoDslCKABDg/s320/IMAG0403+%255B1280x768%255D.jpg mevcut bu sistemde aselsan 4811 cihaz çalıştırdığımda veriler internet ortamına düşmekte cihazın büyüklüğü malumunuz cihazı değiştirmek istedim yaesuft-51 kenwood th-22 ve standard hx-240 telsiz bağladığımda veriler internet ortamına ulaşmadı aprs li yaesu vx 8 de datalar alınmasına rağmen bu 3 cihazla internet ortamına bilgiler i yollayamadım sebebi ne olabilir bilgisi olan yada tavsiyesi olan arkadaşımız varsa değerli fikirlerini bekliyorum  selam ve saygılarımla 73

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: aprs sisteminde kullanılan telsizin özelliği olmalımı
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2014, 06:12:20 »
Ergün hocam merhaba. Kullandığınız cihazın çıkış gücünün yetersizliğinden sinyaliniz bölgedeki aprs aktarıcı sisteme ulaşmıyor olabilirmi? 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2014, 10:12:51 »
onur kardeşim zannetmiyorum aynı yerde test yaptım cihazların hepsi aprs sinyalini ful duyuyor 2 watt aselsan 4811 ulaşırken 5 watt lık 3 telsizin sinyalinin ulaşmaması imkansız gibi

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2014, 10:20:23 »
Bir arkadaşım bu devreden bana hediye etti ve 25 yaşında  yaesu ft23r el cihazına bağlı gayet güzel calışıyor  bağlantı hatası var herhalde sistemi kurduğunuzda  başka bir telsizden ilk actığınızda konum bilgisini yolladığı nı duyabiliyormusunuz   yanyana duyuluyormu .73

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2014, 10:51:15 »
evet herşey normal gibi gözüküyor gps modüllü yaesu vx 8 ve kenwood th-72 de konum bilgisi görünüyor  bağladığım 4 telsizin sinyallerini bu telsiz ler okurken sadece aselsan 4811 in yolladığı sinyaller internet ortamına düşüyor yaesuft51 kenwood th-22 ve standard hx-240 ile sistem çalışıyor gözüksede  konum bilgisi internet ortamına düşmüyor aprs fi sayfasında bu cihazlarla çalıştığımda konum bilgim gözükmüyor aselsan 4811 in özelliği nedirki  sistem onla normal çalışıyor :-) böyle garip bir durum

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2014, 16:14:02 »
Ergün Bey, cihazların modülasyon sürülme seviyeleri farklı olabilir mi? Aselsan için uygun olan seviye, diğerleri için düşük veya yüksek gelebilir, Böyle olunca uzak mesafede decode edilemeyebilir??

Selamlar, atila

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #6 : 27 Şubat 2014, 19:27:33 »
atila bey düşündüm hani yüksek modilasyondan devilasyon yükselip alıcı diği yi etkiliyor diye mikrofon devre şemalarına göre direnç ve kondansatörde ekledim fayda etmedi yükes olsaydı vx-8 de ve kenwood th72 dede sıkıntı yaratmalıydı onlar çözerken diği kabul etmiyor bir şekilde ya diğide yada 3 cihazdada sorun var gibi gözüküyor şansıma tüküreyim çözemedik sorunu :-)

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #7 : 27 Şubat 2014, 19:34:35 »
Dostum modern toplumlarda her yere tükürülmez ama sorun yok o seviyeye gelemedik :)
Bide o cihaz at beni diyor zorlatmanın faydası yok :)
Hepsi şakaydı çözüm aramaya devam  "Taşkın el atmalı"
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #8 : 27 Şubat 2014, 21:23:45 »
MEHMET im benim şansım modern olmadığı için tükürdüm :-) sevgili dostum en son TA8L Enver ilikçioğlu beyin APRSDİGİ (digipeater) yapalım. konulu yazısını okudum da orda tavsiye edilen digipeater için.FoxDelta'nın FoxDigi için sorunlu kart olduğundan bahsedilmiş yazıda şöyle bir yer okudum ''Hocam foxdelta nın digisini kullandım.Hemde 1-2 yıl gibi test ettim.Ancak
Bu digi de sorun ses (audio) seviyesinin yetersizliğinden sağlıklı çalışmıyordu.Birde en çok sıkıntı.kendisinden başka digi lere bağlanmıyordu.'' ozaman sorun bizim bölgedeki digirepeater da kullanılan kartın ne olduğunu öğrenmeye kaldı eger kart foxdiği ise benim bağladığım th-22 cihazın modilsyon seviyesini yükseltme ayarlarıyla oynamamız gerekecek gibi neyse sağolsun arkadaşlarda bilgi paylaşımı yaptıkça nerede hata yapmış olabilirim sorularını çek etmiş oluyorum tavsiye edilen yöntemleri denedim belki orjinal bir fikir gelirde vay anasına bak bu aklımıza gelmedi adam haklı der birşey daha öğreniriz

Çevrimdışı TA5CT

« Yanıtla #9 : 27 Şubat 2014, 22:54:34 »
sevgili ergün

path ayarlarını yazabilirimisin. wide1-1 ila wide2-1 midir?
kullandığın devre hangisidir.?
Foxdigi diyede tabir edilen 16f88 li bir devremi?
yoksa en tinytrak mı.?
bunları bana söylersen bir el atarım.:).
TA5CT
73'ss

Çevrimdışı TA5CT

« Yanıtla #10 : 27 Şubat 2014, 23:07:10 »
ayrıca aklıma gelmişken foxdigi nin ses girişi önüne bu devreyi yaparsanız modülasyon dan kaynaklanan sorunları aşarsınız. naçizane tavsiyemdir.

2. devre

TA5CT
73'ss

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #11 : 28 Şubat 2014, 01:50:24 »
http://www.telsizciler.org/index.php?action=dlattach;topic=13303.0;attach=7390;image
devre bunun aynısı
gps modülüde   http://www.telsizciler.org/index.php?action=dlattach;topic=13303.0;attach=7391;image
bunun aynısı
evet okuyup içindeki ayarlarıda yapabiliyorum ayarlar ta7om ın ayarları na göre yaptım sağdaki Ta7om ın ayarları soldakide benim ayarlardı değiştirdim yine olmadı

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #12 : 28 Şubat 2014, 02:02:25 »
taşkınım sağolasın devreyi dün gece kesintilide olsa çalıştırdım devre üzerinde rs232 girişine yakın olan ayarlı direnç modilasyon ayarı için orayla tur tur oynayarak internet ortamına veriler düştü lakin 3-5  tekrardan sonra yine aynı şey oldu veriyi atamaz oldum ayarlı dirençle yarımtur ileri geri oynadımmı çalışıyor o vaziyette bırakıyorum 5 dakika sonra tekrar konum bilgisini atmaz oluyor sabit aynı konumda durduğu için mi atmıyor diye yer değiştirdim birşey fark etmedi modilasyon ile ilgili bir sorun olduğunu tahmin ediyorum bakacaz olursa olur olmazsa çay demleriz geçer karşısına içeriz :-)

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #13 : 28 Şubat 2014, 09:39:31 »
Ergun Bey,

Key Up Delay (TXD) ayarını yükselterek deneyiniz. Eski cihazlar için 200 ms yetmez.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2014, 12:43:01 »
Bilal abi 299 a kadar denedim aselsan 4811 de çalıştığı konumda  246  değişen birşey olmadı

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #15 : 28 Şubat 2014, 13:16:07 »
Ergün amca,

299 yetmez. Daha yüksek olmuyor mu? Çoğu TNC cihazında default değer 300 milisaniyedir. Şu anda bendeki eski cihazlar ancak 500 mili saniye civarında doğru çalışıyor. Fazla olmasının zararı olmaz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #16 : 28 Şubat 2014, 22:51:41 »
bilal abi denedim 2-3 datam internete ulaştı bakalım sonuç ne olacak
hata verecekmi

Çevrimdışı TA7JE

« Yanıtla #17 : 01 Mart 2014, 19:31:53 »
sistem evde normal çalışmaya başladı araca taktığımda sistem çalışmıyor yazdığım veriler siliniyor ya çağrı işaretimi siliyor yada beacon every i ???