Gönderen Konu: Elektronik Devreye ihtiyacım var  (Okunma sayısı 748 defa)

Çevrimdışı TA3OM

Ynt: Elektronik Devreye ihtiyacım var
« Yanıtla #20 : 24 Şubat 2014, 00:38:12 »
TA4PR Ali bey,
Mesajınızı yeni gördüm. İş durumu müsait ise genelde 145.525 frekansında dinlemede oluyorum.
Umarım İzmir ziyaretiniz iyi geçmiştir.

TA1DX Atila bey,
Bir ön hazırlık yaptım, şimdi gerçek çalışan bir devre yapma zamanı geldi, fakat işyerimde insanlık için küçük ama benim için büyük bir tadilat var :)
Acele etmezseniz 1 ay süre içerisinde umarım bitiririm. İşin içinde rf olduğu için, optik izolasyon vs. biraz uzayacak, benim içinde iyi bir tecrübe olacak.
Bilgisayar simülasyonu videosu linktedir, 73

https://www.youtube.com/watch?v=99SC7SOl1UQ

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #21 : 24 Şubat 2014, 10:06:46 »
mustafa hocam selamlar. anca gördüm cevabınızı. Geri döndüm Aydın`a. Döktürmüşsünüz bu arada pic proje ile mükemmel olmuş. İnşallah kısa sürede hayata geçer. 73s
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #22 : 14 Haziran 2014, 22:08:13 »
Arkadaşlar ihtiyacım olan sistemi, Deniz Elektronik  Coşkun (TA2FK) ve Naci (TB2CNC) beylerin yardımıyla kurdum. Sistemin kalbi http://www.denizelektronik.com/pc8out.htm

Bu devreye PC'den kumanda ediliyor. Programında, bana uygun değişiklikleri Naci Bey halletti,

Şimdi Tüm antenlerim çatıdaki kontrol kutusuna bağlanıyor ve artık istasyonuma tek kablo iniyor..

Dikkat ettiyseniz, antenlerin şaseleri ortak değil, hepsi TEK antenmiş gibi seçiliyor..

İlgi gösteren, yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler, 73!

Atila

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #23 : 14 Haziran 2014, 22:22:05 »
Atila Bey az kaldı sizin istasyona bağlanıp istediğim anteni seçip remote çalışabileceğim sanırım bunları hep benim için yaptığınızı biliyor ve teşekkür ediyorum bu kadar zahmete hiç gerek yoktu hi hi hi ......

Elinize sağlık detayları sizden alırım bir ara

73
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #24 : 14 Haziran 2014, 22:38:58 »
Evet Mehmet Bey, hedefim, istasyonuma uzaktan bağlanarak istediğim an QSO yapabilmek.. Az kaldı :)

Teamviewer şifresini vereceklerimin başında siz varsınız :)

73!

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #25 : 14 Haziran 2014, 22:41:33 »
Bu arada VHF-UHF antenler de çıktı aradan..

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #26 : 14 Haziran 2014, 23:23:43 »
Atila bey iyi günlerde kullanın, pc kontrollü güzel bir sistem olmuş.  Siz yaptığım demoya bir yorumda bulunmayinca bende askıya almıştım, problemi çözdüğünüze sevindim.
73

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #27 : 14 Haziran 2014, 23:45:58 »
Merhaba Mustafa Bey, ilginize çok teşekkürler.  Antenlerin isimlerinin yazılması problemi nedeniyle PIC li projeye bir türlü ısınamadım. Şimdiki sistemde Visual Basic ile hemen programa müdahale edebiliyorum.  :)

Başka projelerde görüşmek ümidiyle, Başarılar dilerim. 73!

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #28 : 15 Haziran 2014, 03:26:18 »
Atila bey, anten isimlerine direk kullanıcının müdahale edebileceği şekilde hazırlamıştım,  videoda açık bir şekilde görünüyor. Fakat buraya detaylı yazmadım özellikleri.
Kısaca,
Kullanıcı tarafından değiştirilebilir anten ismi
Kullanıcı onayı olmadan anten değiştirmeme
Enerji kesintierinde en son seçilen anten ile açılma v.s

Umarım başka bir zaman yardımım dokunur,  73.

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #29 : 15 Haziran 2014, 15:25:56 »
Atila bey,
yaptığınız anten birleştirme biriminde ( 6 tane SO239 konnektörlü olan ) çalışacağınız en yüksek frekans nedir ?
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #30 : 15 Haziran 2014, 15:27:41 »
Ve çalışacağınız en yüksek güç ?
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #31 : 15 Haziran 2014, 23:12:46 »
Gültekin Bey, sadece HF ve maksimum 100 watt

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #32 : 15 Haziran 2014, 23:53:59 »
Atilla abi çok güzel olmuş, ellerine sağlık, iyi günlerde kullanman dileğiyle.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #33 : 16 Haziran 2014, 10:21:04 »
Mustafa Bey, ilginize çok teşekkür ederim.  Umarım birlikte bir proje gerçekleştiririz.

Şimdiki projem, PIC18F4550 ile yapabileceklerim.  Buna da PC den kumanda edebiliyorum, detayları http://320volt.com/visual-basic-pic18f4550-usb-analog-dijital-io-karti/  sayfasında. Analog girişleri SWR ölçümü, batarya, Akım kontrolu ve Rotor potansiyometresine bağlayarak yön tespiti gibi kullanmak istiyorum.  Dijital çıkışları da anten seçici yerine kullanmak..

Yani bundan sonraki çizgim, cihaza, istasyona uzaktan, mesela Teamviewer ile bağlanıp çalıştırmak.  ( Lütfen kimse ETİK tartışması açmasın)  Dolayısıyla herşeyin PC ekranına yansıması şart. Şu anda ARCP-590 programı ile cihaza  ( TS-590) %100 kumanda edebiliyorum,  Antenlerimi PC den değiştirebiliyorum,  geriye Rotor yönünü,  vs kalıyor..

Dediğim gibi benim PIC bilgim sıfır, bu nedenle basit sistemlere daha kolay adapte olabiliyorum..

İlgi ve ve alakanız için çok teşekkür ederim,  işlerinizde başarılar dilerim.

Selamlar, 73!
 Atila

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #34 : 16 Haziran 2014, 10:41:58 »
Atila bey sisteminiz hayırlı olsun.

Ben teamviewer ile uzaktan telsiz kullanmayı denedim. Ne yazık ki benim balkon anteni bilgisayara çok RF enerji yüklüyor ve çıkış yaptığım anda bilgisayar kilitleniyor. Buna engel olamıyorum. Sizin anten sisteminiz sağlam olduğu için bu sıkıntı olmayacaktır. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, 73.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #35 : 16 Haziran 2014, 10:57:57 »
Mete Bey, Teşekkürler,

PC'ye RF kablolardan giriyor. Ne kadar az kablo olursa çözüm o kadar kolaylaşıyor. Mesela benim antenlerde , PC ye 5-10 m arası değişen mesafedeler.

Aynı dert bende de vardı, öncelikle, Mouse ve klavyeyi kablosuz yaptım, bir de PC'ye giren tüm kablolara Ferit filitre taktım, şimdi sadece 160 m de ekran titriyor, o kadar..

Tavsiye ederim..

SElamlar, Atila

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #36 : 18 Haziran 2014, 01:19:53 »
Atila bey merhaba, piyasaya sürülmek üzere olan şu cihazıda inceleyin derim, elbette kendi yaptığınız kadar keyif vermez ama güzel bir ürün yapmış rigexpert.
73
http://www.cqdx.ru/ham/new-equipment/rigexpert-wti-1-wireless-transceiver-interface/

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #37 : 18 Haziran 2014, 08:55:06 »
Teşekkürler Mustafa bey.

Ben bir şey düşündüğüm zaman, eminim onu birileri gerçekleştirmiştir. Tersi olsaydı tabiki daha iyi olurdu. 

Selamlar, Atila