Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

QRP TELSİZ 60 WATT LİNEAR ÇALIŞMALARI

<< < (2/5) > >>

TA5AAT:
Memet abi evet sıkıntı yarattı bu troid bluemavide buldum aldım güzel çalımakta çizizmi sonkez kontrol ettim şimdi 50 adet PCB siparişi geçtim gelsin bakalım free vermişmiyiz.. 73

TA3IHD:
Hüsnü bey bu iş için Bluemavi deki hangi tip toroidi tavsiye edersiniz?

TA3IHD:
Hüsnü bey, inşallah güzel bir devre olur, bende bir tane alırım. Kolay gelsin.73.

TA4J:
Olumlu ve güzel sonuç vermiş ise bende istiyorum 1 adet karttan ve malzemelerinden. 73s

TA3IHD:
Arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır zaman zaman uğraşıp, her seferinde Mosfet'leri yakarak, ara verdiğim, benim için moral bozukluğu projesi denilebilecek Mosfetli Power Amplifier projesine tekrar el attım.
Suçu satılan IRF530 larda bulduğum için :)  ,   Mosfet modelini değiştirmeye karar verdim ve IRFZ24N isimli ( hemde ucuz)  Mos'tan resimdeki PA yı yaptım.
Tabiki yuvarlak- büyük silindir şeklindeki toroidlerden bulamayınca bir projede gördüğüm küçük toroidlerden üstüste yapıştırıp ekteki malzemeyi oluşturdum.  ( Toroidler Bluemavi'den)
Şemada, Primer 4 tur, sekonder 2 tur olmalı diyordu.
Devreyi oluşturdum, mandala bastım, giriş 4,5W,  çıkış 2,5W. Tüh yine olmadı diye hayıflanırken, toroide sarılı 2 tur sekonderi 4 tur yapmayı denemek istedim, 4 tur yapınca çıkışın 20W a yükseldiğini gördüm. Müthiş sevindim. Aslında 30-40W larda olması gerekiyor.  Araştıracağım. Sonunda Mos ile bir PA yapmış oldum. Çıkış girişin 4 katından fazla, Bu bir prototip, bu devre belkide 20-30V larda 30-40W verecektir diye düşünüyorum. Ancak, toroidlerle ve sarımlarıyla oynayarakta çıkışın değişebileceği hiçte uzak bir ihtimal değil. Şimdilik 73.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git