Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
QRP TELSİZ 60 WATT LİNEAR ÇALIŞMALARI
TB5X_SK:
Hulusi Hocam:
IRFP250 yi deneyin temiz 60 70 watt alırsınız.
Toroidlerin türü de wattı çok etkiliyor.
Ben eski bir HF cihazın PA katından söktüğüm toroidlerle bu devreden IRFP250 lerler 90 watt almıştım..
Kolay gelsin.. 73..
TA1CH:
Mehmet hocam troidlerin bütün veya parca ,parca olması etkiliyormu gücü ? 73
TB5X_SK:
Mesut hocam selamlar..
Yok hocam .. Önemli olan toroidlerin içeriği..
O frekansta rezonansa geliyor olması..
73..
TA3IHD:
Mehmet bey, deneyeceğim denemesinede, Güç adaptörü yetersiz, teller bobinler 0,2-0,3mm telden. Önce adaptörü güçlendirip, sonra daha büyük toroid elde etmeden şimdilik bununla mosları denemeye devam edeceğim.
Bu arada Gate ""biyas"voltajı 3V civarında olmalı. Fazlasında moslar kısa devre oluyor, azında güç üretmiyor.
Mesut, anladığım kadarıyla toroidlerin parça parça olması olumsuzluk yaratmıyor. İlginç. Ancak iç çapları küçük, kalın tel sığmıyor :) İnce telde yüksek akımda yetersiz olunca şimdilik 20W civarında devam edeceğim. 73..
TA3ALS:
ırfz24 daha önce denedim.14 volt besleme ile transistor başına 10 vatt alırsınız. ayrıca irfz 24 için de irf510 içinde 4 watt giriş çok fazla.200 mwatt civarında girebilirsiniz.Yazdıklarımdan anlaşılacağı gibi her iki fet te güç katından ziyade qrp çıkışı için uygundur.Yani gerekli değişikliği yaparak 2sc1971 yerine kullanabilirsiniz.
Yukarıdaki güç katına gelince önerildiği gibi markalı ırfp250 kullanın.Çok iyi çalışıyor.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git