Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

RF. PROB PROJEM

(1/5) > >>

TA3EN:
       Merhaba Radyo Amatörü Arkadaşlarım,
       QRP ile uğraşınca eksikliğini çok duyduğum rf probu TA1CD nın sitesinden aldığım bilgilerle
yaptım. Henüz kalibrasyonunu yapmadım. Referans alacağım bir aletim olmamasından dolayı
bu haliyle kullanmaya başladım. Kalibrasyon konusunda pratik fikirleri olanlar buraya yazsınlar.
       Daha geniş bilgi ve resim için için lütfen    www.ta3en.com adresimi ziyaret ediniz.
       Yapmak isteyenlere başarılar dilerim.     
       Hüseyin KARAGÖZ             TA3EN                  73...

TA7BB:
merhaba.
güzel çalışma tebrik ederim.
kolay gelsin
73
de ta7bb

TA8AT:
Hüseyin hocam elinize sağlık. QRP imalatında ve çeşitli rf devrelerinin onarımında olmazsa olmazlardan. Bence her elektronikçi amatörün masasında olması gereken  ölçüm cihazlarından birini yapmışsınız. İyi çalışmalar.

TA1CH:
prob projem   prob  problem  Hüseyin hocam emek harcamış uğraşmış ve guzel bir  ölcü aleti yapmışsınız   lakin ölcü problarınız  bu iş için uygun değil  uygun bir prob ve  konnektör kullanmazsanız   ayarda yapamazsınız ölcümlerinizde sizi yanıltır . 73

TA3ALS:
Bu aletin kalibrasyonunu yapmak için çok uğraşmayın çunkü sapma ölçtüğünüz noktanın empedansına bağımlıdır. Ama aletin çok işinize yarayacağından emin olabilirsiniz.
Eğer güç ölçmek için birşeyler istiyorsanız AD8307 entegresini araştırın. Fiyatı 1 dolar seviyelerine kadar indi.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git