Uzun süredir 433mhz için yagi anten yapmak yapmak isterken sürekli araştırma halinde idim , bol miktarda çeşitli frekanslarda DK7ZB ye ait anten yaptım ve de memnun kaldım . Fakat biliyorum ki kısa devre dipol antenler dinlemede çok gürültüsüz çalışmaktadırlar . Buna ve elimdeki malzemelere göre YU7EF nin tasarlamış olduğu EF7018 anteni yapmak istiyorum . Elimdeki malzemenin sınırlı sayıda olmasından dolayı en az deneme yolu ile yapmak durumundayım bu yüzden ne kadar bilgi edinirsem o kadar iyi olacak . Bu maksatla kafama takılan ve tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum :
Elimde bulunan boom için kullanılacak kutu profiller 20*20*2 mm dir .
Reflektör diretor elemanları için 8mm boru profil .
Dipol içinde 10 veya 12mm boru profil .
YU7EF verdiği bilgilerde 4,5 ve 6mm profiller için anten yapmıştır . Bu yüzden MMANA-GAL proğramı kullanarak denemelerde bulundum . YU7EF ye ait bilgi olmadığı için bu proğramda F9FT anteni üzerinde deneme yaptım . Bu antende dipol 112 ohm olarak hesaplanmış YU7EF ait bilgileri girince 440 mhz iyi swr vermekte boom dan dolayı elemanlara 11mm ilave edince 438 mhz de swr en aza ulaşmaktadır .
Dipol kısmını 300 ohm olarak belirleyip ona göre proğram üzerinde çalışacağım ama dikkat edeceğim diğer konularda uyarılara açığım , saygılarımla .