Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

QRP TELSİZLERİNİZ İÇİN 60 WATT PA KATI

<< < (7/10) > >>

TA3ALS:
Ben IRFP250 li devreyi yapıp kullandım. 15 günde bir yanan mosfetleri değiştirmekten gına geldi. Bunun nesi stabil olabilir?
İRF510 lu puşpul çıkış telsizimin çıkış katında çalışıyor. 14 volt ile 14-15 watt, 28 volt ile 32 watt veriyor. Daha hiç mosfet değiştirmedim. Bu seriden düzgün çalışan IRF510, IRF520N ve IRFZ24N mosfetleri. Gerisi ile uğraşmak yanlış.
RD70HHF1 bol bulunuyor ve çifti 35 dolar. Bu iş için tasarlanmış. IRF serisinin bundan daha stabil olacağını sanmıyorum.

TA5AE:
IRFP250 gerçekten ucuz.
Birde biasları bağımsız(TA3EN önermiş ) vermeyi deneseydiniz.
Belkide radyatörler  yetersiz.

Ayrıca bias için her transistöre doğrusal veya çarpraz  termistör (ntc) kontrolü neden yok bu devre tasarımlarında.
Eklenemezmi?
RD70HVF1 ler ile 12-15v ta kaç watt alınabiliyor, merak ettim?

TA3ALS:
Lütfü bey,
"IRFP250 gerçekten ucuz."
2 adet IRFP250 ile 7MHz de 13.8 volt besleme ile 40 watt alırsınız. 20 wolt besleme ile 80 watt alırsınız. Fiyatı 4.5 TL
2 adet IRFZ24N ile 7MHz de 13.8 volt besleme ile 40 watt alırsınız. Fiyatı 1,2 TL

"Birde biasları bağımsız(TA3EN önermiş ) vermeyi deneseydiniz."
Denedim.
"Belkide radyatörler  yetersiz."
Yeterli. Fanda taktım. Zaten çoğunlukla çok ısınmaya fısat bulamadan bozuluyor.
Elektronikçiler arasında bir espiri vardır. Hadi Mosları patlatalım diye.Aynen öyle, bazen iyi patlıyor. Bir keresinde sınırlarda çalıştırırken mos'un biri çıra gibi tutuştu.
Sonuç,
IRFP250 uğraşmaya değmez.

RD70 lerin bir tanesi 70 watt, pushpull olarak genelde 100 watt ile sınırlıyorlar. İCOM, Alinco vs. çıkış katlarında genellikle bunlar var.

TA5AE:
RD70HVF1 ler için güzel bilgi.Şema TA3EN nin yukardaki şema benzeri sanırım.
Bu bir adım.Hele bende elimdeki 250 li projede mosfet patlatayım düşünürüz.TA adına Daha ilerisi için.
Başarılar. 73

TA2AKY:
selam arkadaşlar

IRFP250 10mhz altı için iyi.
IRF510  hem ucuz ve daha yüksek frekansta çalışıyor.
dörderli ikişerli puşpul yaptım (besleme 18v 30amp 8 transistör +-200 wat ) iyi bir soğutucu ve birde fan taktınmı tadından yenmiyor.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git