Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

QRP TELSİZLERİNİZ İÇİN 60 WATT PA KATI

<< < (4/10) > >>

TB2NDY:
Devrenizi bir aluminyum folyo ile bir kaç kat sararak ekranlayın, aynı şekilde olacak mı? kontrol edin.
Selamlar.

TA1CH:
ssb konuşurken cıkış verdiği için sözcük aralarında röle bırakır onu cb lineerlerinde ssb moduna  almak için bir düğme vardı yanlış hatırlamıyorsam devreye bir kondansatör ilavesi ile  ssb de iken konuşma aralarını makul bir cekili kalma süresi  oluyordu  bahsettiğin bu değil sanırım . 73

TA3IHD:
Ali kardeş, benim yaptığım "pa" dada benzer durum oldu. Sebebide devre çok hassas olup mandala basınca,  mikrofon rolenin çıt sesinden etkileniyor göndermeye geçiyor, sessizlik, tekrar çıt, tekrar gönderme bu böylece devam ediyor. ÇÖZÜM: (benim cihazda) mikrofon hassasiyetini azalttım, problem çözüldü. Sende nasıl oluŕ? Denemelisin. 73

TA3IHD:
Ali, transistörün yanması için "base"e bağlı dirençte kısa devre olma ihtimali var. Base'e dogrudan (+) değer uygulanırsa transistör anında yanar. Biyas dirençlerini kontrol et base'e uygulanan değerin örnek; (0,03 v) gibi çok küçük değerlerde olmasi  gerekir. Onun icin ölçü aleti ileburaya uygulanan voltajı kontrol et. Sonuçtan haberimiz olsun! 73

TB5X_SK:
Hocam bu PA katının ayarını şu şekilde yapınız

Devreyi tamamladıktan sonra ayarı şu şekilde yapıyoruz. Önce R4 bias potunu saat yönü tersine sonuna kadar çeviriyoruz. Beslemeyi bağladıktan sonra T1 deki  1K lık direncin ucundan 5v görmemiz gerekiyor.Daha sonra anten çıkışına Dummy load veya uygun anteni takıyoruz.Geçici olarak Q3 transistörünün kollektörünü şaseye bağlıyoruz.Bu durumda PA ya güç uyguladığımızda doğrudan göndermeye geçecektir. Pa ya RF girişi vermeden beslemeyi bağlayarak çektiği akımı ölçüyoruz. R4 bias potunu yavaş yavaş saat yönünde çevirerek Miliampermetrede 250mA okuyana kadar ayar yapıyoruz. (500mA üzerine çıkmayın.) Bu ayarı yapınca T1 test ölçüm ucundan 3.2 ile 3.5 v arası bir voltaj okumamız gerekiyor. Bu ayarı yaptıktan sonra Q3 teki gecici bağlantıyı tekrar çıkarıyoruz. Devremize 1 veya  2 watt rf girdiğinde röleden klik sesini duymamız gerekiyor.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN EKTEKİ PDF DOKÜMANİ İNDİRİNİZ.. İNGİLİZCEDİR..

73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git