Gönderen Konu: Çağrı işareti değişikliği  (Okunma sayısı 153 defa)

Çevrimdışı TA1CH

Çağrı işareti değişikliği
« : 16 Ocak 2015, 22:19:01 »
Bu gun kıyı emniyetiyle  yaptığım telefon görüşmesinde   cağrı işareti aktif  görünmeyen  işaretlerin  başka amatörlere  tahsis edilemeyeceğini
öğrendim.  Bundan ne sonuc cıkartılır  sizin takdirinize bırakıyorum ,   pasif gözüken cağrı işaretleri  başkasına  şuan itibari ile verilemiyor ....   73
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2015, 22:22:46 Gönderen: TA1CH »

Çevrimdışı TA9V

Ynt: Çağrı işareti değişikliği
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2015, 22:41:27 »
         Verilen hak geri alınmaz !!!
         Şöyleki Mühendis olan birisi Lisans diploması yerine okul bitirme belgesi almış . Yeniden tüm derslere devam edip sınavlaramı girecek.Adam zaten mühendis.
         Amatörlük sınavına giripte belge almaya hak kazanmışsa ve süresi dolupta belgesini  yenilememişse kendi sorunu en fazla amatörlük yapamaz o an için.Belgesi iptal olamaz.Bu durum bilindiği için çağrı işaretleri başkasına tahsis edilemiyor.
        2.si vefat eden (S.K.) arkadaşlarımızın çağrı işaretleri 10 yıl süreyle herhangibir amatöre tahsis edilemez.Edilecekse: 1.derecede akrabası amatör olursa (oğlu,kızı,hanımı vb.) onlara tahsis edilir.

ta9v.73. - ta9v@hotmail.com - 0533 641 07 22 -  41 51 15 E - 41 12 22 N

Çevrimdışı TB3CWM

Ynt: Çağrı işareti değişikliği
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2015, 23:57:46 »
2 eski çağrı işaretim de pasif gözüküyor ama farklı olarak

Bu çağrı işaretim kıyı emniyeti öncesine ait ve bunu bilmiyorlar o yüzden eğer pasif böyle gözüküyorsa bu çağrı işaretini büyük ihtimal başkasına verebilirler,

Ancak bu çağrı işaretimi kıyı emniyetinden aldım ve artık bunu da kullanmıyorum lakin bunun pasif gözükmesi diğerinden farklı gördüğünüz gibi bu çağrı işaretimi kanun gereği 10 yıl süre ile başkasına veremiyorlar bilginize

Sayın TA1CH siz acaba hangi pasif durumdan bahsediyorsunuz?

Bir de konu dışından olacak lakin klüp çağrı işaretlerinide sorguladığınızda onlarında hiç biri aktif gözükmüyor o nasıl olacak hepsi kaçakmı yani ? Sistem sadece kişi çağrı işaretlerini gösteriyor klüpleri göstermiyor aslında bence onlarında gözükmesi lazım...
Örnek;