Gönderen Konu: Yaesu FTH-7008 Programlama Hakkında  (Okunma sayısı 120 defa)

Çevrimdışı TA9V

Yaesu FTH-7008 Programlama Hakkında
« : 14 Ocak 2014, 00:27:14 »
Mrb. Değerli Radyo Amatörü Arkadaşlar.
Yaesu FTH-7008 Telsizi Programlayan arkadaşımız varsa yardımlarınıza ihtiyacım bulunmaktadır.
PC (Bilgisayar konfigürasyonu) , RİB , vb. kriterleri paylaşırsanız bende çözümlenemeyen hatamı gidermiş olacağım.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum
Cihazın temsili resmi aşağıdadır.
ta9v.73. - ta9v@hotmail.com - 0533 641 07 22 -  41 51 15 E - 41 12 22 N

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: Yaesu FTH-7008 Programlama Hakkında
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2014, 17:39:49 »
cihazın ptt tuşunun altında yani lastiğin altında küçük bir anahtar olacak bunu lastığı kaldırdıktan sonra görebilirsin
o anahtarın aşağıya çekilmesi yani proğram moduna girmesi gerekli proğram olarak vpl 1 paketi veya ct 42 paketi içerisinde bu cihazların hem eprom hemde kendi frekans proğramları var onu şu an hatırlamıyormu müsait bir zamanda proğramı da gönderebilirim veya sitesini bulursam sitenin adresini veririm oradan indirirsin rib olarak da universal rip proğram yapıyor
bu vpl 1 ve ct 42 proğram paketinin içerisinde birden çok cihazın proğramı var hepsini yapan arkadaş bir araya toplamış veya fabrikasınca üretimi sırasında çeşitli cihazların proğramlarını bu paketlere koymuşlar zaten orada exe dosyasını açtığınızda birçok farklı cihaza ait çalıştırma yani exe dosyalarını göreceksiniz program WİN 98 de MS-DOS program sistemine göre çalışıyor senin bu cihazın başka bir versiyonu ben xp de okutmaya çaıştım veya yazmaya çalıştım bir sürü hata verdi com noktasını görmedi okuma hatası vs hatalar verdi. WİN 98 de proğramı açıp cihazı oku dediğimizde anında kontak kurdu. okudu ve verdiğim frekansları cihaza yazdı hatta istersen mevcut frekanksların bir kütüğünü de proğrama kayıt yapabilirsin veya kendin hazırladığın program listesini kayıt edebilirsin
MON tuşu ile cihaz dinleme yapıyor yani bilgisayardan gelen ve yazılmak istenen bilgileri kayıt ediyor buna save diyor
cihazı okumak istediğinizde yine bu sefer tx butonuna basman gerekiyor bu sefer cihaz kendi bilgilerini bilgisayara gönderiyor. hayırlı çalışmalar
cihazın bataryası takılı olacak şarj durumu iyi olmalı okuma ve yazma sırasında enerji kesilmemelidir.
daha sonra proğram bittikten sonra yukarıda bahsettiğim ptt butonun altında hemen görürsün zaten lastiği kaldırdığında
tekrar eski haline getir cihaz normal faliyetlerine dönsün. 

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2014, 17:55:22 »
PROGRAM Aşağıdadır hepsini indirdikten sonra tek bir dosyada hepsini aç ceşitli vertex ve fth ft serisi cihazların proğramları mevcut

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2014, 13:31:05 »
Hayati bey;

Kolay gelsin, benim kullandığım bir cihaz için bende bu programı kullanma özelliğinden fayda var mı diye ararken ( kullanmış olduğum cihaz YAESU FT-470 dual özellikli) VERTEX MS-DOS 5 nolu rar dosyasına gerek var mı yoksa siz sıralarken eksik oldu mu dikkatimi çekti. Programı yüklemedim.
Sorum bende bunu kendi cihazımda kullanabilirmiyim.
Eksik yüklendi mi
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2014, 21:53:35 »
http://www.k0dmf.us/Downloads/vertex/

yukarıdaki zip dosyaları hatalı olabilir veya olmayabilir kontrol etme imkanım olmadı
ancak bu dosyaları ben cihazımı proğram yaparken yukarıdaki adresten indirdim
tamamı oradadır.indirin bahsettiğiniz cihaza ait bir proğram bu paket içerinde varsa
muhtemelen proğram yapar diye düşünüyorum
aslında bu tür cihazlar zaman zaman arkadaşlarımız tarafından temin ediliyor.
yukarıdaki siteden bu tür cihazların proğramlarını indirip saklamak ve boşta iken
bu proğramlarla antreman yapmalı
proğramların özelliklerini öğrenmeli nasıl kayıt ediliyor veya tonlar değiştiriliyor
vs konuları proğram cihaza bağlanmadan da üzerinde incelemeler yapılabilir.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2014, 22:23:39 »
programlamayı yapabilen arkadaş varsa üçreti ile  bir  2 adet  yaesu  bende de var yardımlarınızı bekliyorum 73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2014, 22:55:05 »
mesut hocam bu cihazları proğramları gayet basit internetten bu cihazların ribleri ile ilgili bir çok şema bulabilirsin yap bunlardan bir tanesini
WİNDOS 98 kurulmuş bir bilgisayarda yukarıdaki adresten de proğramları indir.cihazın yan tarafında bulunan lastiği çıkar anahtarı aşağı çek cihaz proğram moduna girsin indirdiğin proğramlardan mutlaka bir tanesi bunlara uyar.ptt tuşuna bas bilgisayar cihazı okusun mon tuşuna bas cihaz bilgisayarı yani proğramı okusun karşılıklı iletişim sağladıktan sonra ve sen yeni frekansları yazdıktan sonra bunları cihaza yaz de gitsin 5-10 saniye içinde işlem tamam al sana amatör frekanslarda çalışan cihaz
yalnız şöyle bir sorunla karşılaşabilirsin uhf de bendeki uhf idi frekansları 430-440 aralığına çekmeme rağmen cihaz 438 mhz nin altındaki frekanslarda işlem yapmadı.ama 439 mhz de canavar gibi çalışıyor. sonradan öğrendim osilatörünü 430-440 mhz kilitlenmesi yani bobin veya muayen ayarlarından bunun yapılması gerekiyormuş ben uğraşmadım frekansları yükledim attim bir tarafta ne oldu bilmiyorum kullanmadım bile bataryası bitik uğraşmakta istemedim arkadaş sormuş ben de bilgi vermek istedim. hayırlı çalışmalar dilerim.