Gönderen Konu: Asealsan 4021 ARIZA  (Okunma sayısı 293 defa)

Çevrimdışı TA2ITS

Asealsan 4021 ARIZA
« : 04 Ocak 2014, 22:45:47 »
elimde bulunan 4021 cihazım çok sık olmakla beraber gönderme yaptığın zaman tx takılı kalıyor bunun nedenini bulumadım aldığım arkadaşta antenden uzak tut rf den etkiliniyor falan dedi tamam rf den anlıyorum ama zaten 4021 araç telsizi toplasan telsiz anten arası 3 metre bunun nedeni nedir.

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Asealsan 4021 ARIZA
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2014, 15:51:10 »
doğru, rf yüzünden, anteninizin swrsi yüksekse, kablo ekranı üzerinden dönüş varsa, yeterli toprak almıyorsa oluyor, anteni monte ettiğiniz yerden güzelce şaseleyin, besleme kablosunu uygun kalınlıkta kullanın ve kısa tutun, mikrofon kablosuna cihaza yakın ferrit bilezik takmayı deneyin.

Çevrimdışı TA2ITS

« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2014, 21:45:52 »
bu cihazı arabaya taktım toprak dediğinizi anlayamadım 6lık kablo ile ile besleme aldım zaten normal gönderimde 3a yük çekiyor,anten deseniz 1,2 swr si var microfon kablosu deseniz tiny track a bağladım aynısını yapıyor başka yorumu olan varmı arkadaşlar.

teşekkürler

Çevrimdışı TA1XX

« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2014, 16:26:18 »
Benim kullandığım 4021 cihazında bazı tx yapmıyor sanırım sorun mikrofonda gönderme yapmadığını gibi takılmada yapabilir mandalılını kontrol et bizide bilgilendir 73
QTH LOCATOR
   KN41LA
İSMAİL ÇAKIR

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2014, 16:51:41 »
microfon hatası olabilir microfon soketini çekin cihaz bir iki gün o şekilde kalsın varsa el cihazı ile bu cihazın yanında tx yapın
cihazda bahsettiğiniz gibi bir hata rf den etkilenme varsa zaten tx se geçecektir. yine varsa başka  bir mikrofonla deneyin bütün bunlara
rağmen diğer mikrofonda da aynısını yapıyorsa yorumum cihazın arızalı olabileceği şeklindedir. yine kart temizleyici bir sıvı ile kartı en ince detayına kadar temizlemeyi deneyin

Çevrimdışı TA2ITS

« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2014, 13:11:45 »
cihazın arkadaki 15 konnektorunden tiny track bağlanyıncada takılı kalıyor mic bağlı olmadığında bir kez gönderme yapıyorsun tx de takılı kalıyor.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2014, 14:53:37 »
Mutlu beyin yukarıdaki cevabını hatırlatmak isterim.

"doğru, rf yüzünden, anteninizin swrsi yüksekse, kablo ekranı üzerinden dönüş varsa, yeterli toprak almıyorsa oluyor, anteni monte ettiğiniz yerden güzelce şaseleyin, besleme kablosunu uygun kalınlıkta kullanın ve kısa tutun, mikrofon kablosuna cihaza yakın ferrit bilezik takmayı deneyin."

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2BIH

« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2014, 22:03:46 »
Tayfur bey  cihazın  ön kafa da sorun olabilir  başka bir 4021  kafa takarak deneyin , çünkü  bu cihazlarda tx komutu  ekran kartı üzerinde  değerlendirilir ana karta sadece  tx için sdr ve scr komutu  gelir ( işlemciye  ) . 73

Çevrimdışı TA2CJ

« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2014, 12:23:18 »
Selamlar.
Biraz geç olmakla beraber 4021 ile benzer sorunu evde odada seyyar bağlantı sırasında sıkça  bende yaşamıştım.
Şu anda floppy ribbon kablodan yaptığım  kablo uzatma ile cihazı arabaya monte ettim.
Kafayı ön konsola , gövdeyi ve hoparlörü de ön göğüste direksiyon altında pandizot içine gömdüm.
İlk kural olarak,besleme kablosunu birkaç tur toroid sargılamayla sigorta bağlayarak kalın kablo ile en kısa yoldan çakmak girişine irtibatladım.
Mice kablosunun RJ45 soket girişi tarafında da birkaç spirlik toroid koydum.
Ayrıca cihaz şasesini kalın ve kısa bir kabloyla şaseye irtibatladım.
Arka sağ çamurluk üstünde radyo anteni yerine yaptığım aparatla sirius antenimi monte ederek,ayrıca tabandan iyice şaseledim.
Şu anda gayet sorunsuz bir biçimde kullanıyorum.
Fotolarınıda çekerek yakında sizlere sunacağım.
Hepinize saygılar.
ta2cj