Gönderen Konu: yaesu vx-8 model farkları  (Okunma sayısı 109 defa)

Çevrimdışı TA4AAC

yaesu vx-8 model farkları
« : 07 Aralık 2013, 20:02:39 »
yaesu nun vx-8 cihazının bir çok versiyonu bulunmakta :

vx-8
vx-8R
vx-8D
vx-8DE
vx-8E
vx-8DR
vx-8G
vx-8GR

bu modeller arasında ne farklar var ?
TA4AAC

TB4IA = eski

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
Ynt: yaesu vx-8 model farkları
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2013, 14:24:26 »
Akif bey;
Yaesu kendi sitesinde durumu ve özelliklerini belirtir bir liste mevcut; örnek verecek olursak (VX-8R göre VX-8DR özellikleri şunlardır:
• Akıllı Beaconing ™ Fonksiyonu: APRS kullanırken ® konum takibi için, işaret zamanlama otomatik olarak pürüzsüz bir iz çizmek için seyahat hızı ve konumu ayarlanır .
. • İstasyon Listesi anıların sayısı 40-50 artmıştır
. • APRS Mesajı anıların sayısı 20-30 artmıştır
• DIGI-PATH rota göstergesi işlevi: APRS Paket veri ® . Digipeater bilgi yönlendirme içerir.
• GPS Ekranına pusula ekranı.  Sizin seyahat yönünüz, ekranın üst kısmına doğru her zaman. • Mesaj alındı ​​LED yanıp oranı seçilebilir.
• DIGI-PATH rota ayarları sayısı 1-7 artar.) şeklindedir.
En üst bu versiyonda Yaesu Vx-8GR modeli bu modelde GPS cihazın içerisine yerleştirilmiş şeklinde kullanıcıya başka aparat takmadan kullanma imkanı vermiştir. Ben bu modeli iş yeri ofisimde camın kenarında kullanmaktayım. İçeriden de aprs zaman zaman vaktim olursa çıkış yapmaktayım.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA1ED

Ynt: yaesu vx-8 model farkları
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2013, 16:00:06 »

Akif bey iyi günler,

Türker beyin yazdıklarına ilave;

VX-8DR /VX-8DE   modeli waterproof(su geçirmez) IPX-7 (1m. suda 30dk. kalabilir)
 504 KHZ ile 999.00 MHZ arası kesintisiz olarak, kısa dalga ,FM/AM ticari yayınları,analog tv freknsların ses yayınlarını,  hava bandı AM yayınlarını VHF ve UHF  frekanslarındaki diğer yayınları alır.  Bluetooth özelliği(opsiyonel)  GPS özelliği (opsiyonel) 1830 kanal hafızası
 Dual band dual monitör( aynı anda iki frekansı dinleyebilme),VOX özelliği vardır.barometrik basınç sensörü ve sıcaklık sensörü  kendi içindedir.  ORTA DALGA   ve KISA DALGA dediğimiz ticari yayınlar almak  için ferit kömürlü anteni içinde mevcuttur.

TX FREKANSLARI: 50-54 MHZ/144-148 MHZ/222-225MHZ(sadece Amerikan versiyonun da) 430-450MHZ

VX-8GR/VX-8GE modeli ise tam su geçirmez  model değildir. IPX-5 koruma sınıfında olup üzerine dökülen veya karşıdan gelen sıvılara karşı korumalı olsa da, suyun içine düşürmeye gelmez. bunu yanında RX  bandı 108-999.00 MHZ arasındadır. yazılı mesaj aldığında titreşim özelliği vardır.harici data girişi için giriş soketi vardır.GPS özelliği(kendi içinde )  1327 kanal hafızası

TX FREKANSLARI:  144-146 MHZ/430-450MHZ

Görüldüğü gibi Model farkı bir çok özelliği değiştirebiliyor, öne çıkacak kullanım amacına göre (APRS-VOICE?) veya(VOICE-APRS?) seçim yapmak gerekir diye düşünüyorum,selam ve saygılarımla

TA1ED
  METİN KORKMAZ
    TEKİRDAĞ

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ