Gönderen Konu: Bir sorum var  (Okunma sayısı 244 defa)

Çevrimdışı TA1LC

Bir sorum var
« : 06 Aralık 2013, 22:59:22 »
Merhaba. Resimlerdeki ölçüm aleti ne işe yaradıgını biliyoruz. Dilimizde adını koyamadım. Spektrum degil. Sorum bunun güncel ve belki digital olan versiyonu varmıdır? (TA8A)? Bilirsiniz bazen ucuza satılan modellerde var ne de olsa profesionel kullanılmayacak.

Çevrimdışı TA8A

Ynt: Bir sorum var
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2013, 09:53:26 »
Yüksel Bey,

Gözlüğümü de taktım, fakat cihazların marka ve modelini göremedim. Bana cihazların marka ve modelini yazabilir misiniz?

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2013, 17:44:58 »
Selamlar,
Kuvvetle muhtemel cihazlar Rus menşeli.
Elgin SAYINALP
Astana_KAZAKHSTAN
73

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2013, 20:33:02 »
 İngilizce ismi ''sweep generator''.Resmleri fikir olarak verdim .Yukarıdaki Х1-38 bir zamanlar TV lerde resim ve ses arafrekans katlarının ayarında kullanılıyordu. Monolitik filtreler çıktıktan sonra onlara gerek duyulmadı. Bu günlerde ise bizim hobimize katkı saglayabilir. Forti v.s.

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2013, 20:46:49 »
Görebildiğim kadarıyla
vobulator ,  sweep falan derler.
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2013, 20:54:17 »
Evet. Bende nerede satıldıgını görmek isterdim:)

Çevrimdışı TA3ALS

« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2013, 21:19:20 »
Bende X1-50 var, yüksek gerilim trafosu yanık.Tüpü de zayıf. Biz bir aralar bunu analizör cihazı sanmıştık ve bu cihaz yüzünden ruslara saygımız azalmıştı...
Bence bu cihazlara para vermek gereksiz. Filtre ayarlayacaksanız  ve osilaskopunuz varsa vobülatör cihazını kendiniz yapabilirsiniz. Zira şimdilerde AD8307 gibi logaritmik çıkış veren dedektör entegreleri var.Fiyatları da EBAY da 1 dolara falan düşmüş.Şemayı Web de aratın, DDS li devreler var, Spektrum An. kadar güvenilir sonuç veriyorlar ve yapıları da çok basit.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2013, 21:35:00 »
 Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Ali Bey. Benim de ikinci seçenegim bu.Sadece düşünüyorum da laptopu ufak bir programla skopa çevirebilsem ekran daha geniş olurdu.