Gönderen Konu: SUSAN ALICI  (Okunma sayısı 191 defa)

Çevrimdışı TA2N

SUSAN ALICI
« : 22 Kasım 2013, 13:13:32 »
Arkadaşlar,
Resimlerini gördüğünüz  Ankara hurdalıktan alınma alıcıyı epey bir zaman kullandım. 2 sene kadar aradan sonra tekrar çalıştırdığımda alıcının düzgün çalışmadığını gördüm yaptığım incelemede sentözörün Khz kısmının  (100 khz-10 khz ve 1 khz lerin) çalışmadığnı tesbit ettim. alıcı sadece mhz larde ( 1mhz, 6mhz, 21mhz vs. gibi) alış yapıyor.
Buna bir çözüm bulabilmem için elinizde bu cihaza ait şama  veya teknik dökümam (service manual) varsa yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Sevgilerimle,
Nursun  TA2N

Çevrimdışı TA4SO

Ynt: SUSAN ALICI
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2013, 14:20:57 »
Üstadım merhabalar,

Şu linkteki döküman; http://www.k7jrl.com/pub/manuals/srt/cr300/ sanırım sizin cihaza ait ve şemalar v.s. de mevcut.

İnşaallah işinize yarar.

Bu arada bir iki sorum var izninizle cihazın göstergeleri nixie tube sanırım değil mi?

Sunairlerle falan karşılaştırma imkanınız oldu mu acaba hassasiyeti nasıldır ?

Selam ve saygılarımla 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2013, 18:37:53 »
Şadan bey,selamlar.
ilginize teşerkkür ederim.öncelikle sorunuza ceap yazıyorum. sonra linke bakacağım.
Bu cihazlar dış işleri bakanlığının. Büyük elçiliklerde kullanılmış.
Götergeleri nixi tüp. bu cihazlar bir takım halinde hurdalıklara düştü, Alıcının aynı biçimde olan bir all mode all band exciteri var. ayrıca birde girişi 1W çıkışı 1KW olan transistorlu güç katı var.
ben güç katından almadım. daha sonra elime parçaları geçti. Çıkış katı 4 adet 250 watlık amfilerin birleşimiyle erlde edilen 1 KW lık güç. Besleme gerilimi 48 volt. Her amfinin çıkışı 12.5ohm kombaynırda birleşince 50 ohm oluyor. birleştiricinin - amfinin bir veya ikisi arızalansa dahi -  çıkış empedansı her zaman 50 ohm.
ilk giriş 1W çıkış 7W   ikinci kademe giriş 7 W çıkış 4 adet  25W.
Alış hassayiyeti bana göre sunair den daha iyi. ayrıca üzerinde digital modlar var.
Selamlar, nursun 

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2013, 19:20:49 »
Şadan bey, tekrar selamlar.
Ben verdiğiniz  link i açamıyorum. Okuma hatası mesajı eriyor. birde siz deneyin bakalım,
Hoşça kalın.
nursun

Çevrimdışı TA4HQ

« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2013, 19:36:03 »
Nursun abi site aciliyor bir sorun yok ben dosyayı indirip  tacallbook daki mail adresinize gönderdim. 73

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2013, 20:46:39 »
Üstadım tekrar merhabalar,

Sağ olsun Kenan Bey manueli size e-mail ile göndermiş fakat yine sorun olursa bana  haber verirseniz bir şekilde dökümanı size göndermeye çalışırım.

Cihaz hakkındaki bilgiler içinde teşekkür ederim. Nixie tube cihazları seviyorum. Benim bulunduğum şehirde (Muğla) hurdadan bir şey bulmak ve almak imkansız gibi ama kayınpederlere gidince Ankara'da geziyorum bazen, internetten açık arttırma sitelerine de bakarım. Bazen çok değişik HF alıcılar görüyorum ve bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Bu nedenle sormuştum, açıklayıcı bilgiler için tekrar teşekkürler, selamlar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2013, 12:06:50 »
Sayın Kenan bey , Ali bey
Sizlere gösterdiğiniz yakın ilgi için buradan bir cevap yazmıştım. Ama maalesef bugün görüyorumki çıkmamış. her halde yine bir hata yaptım. kusura bakmayın. Her ikinizede tekrar teşekkür ederim. Açılan pdf  teknik broşur olduğu için maalesef kullanamadım. Sizden ricam hatırınızda bulunsun birgün biryerde şamasına rastlarsanız lütfen benim için saklayınız.
selamlar,
TA2N nursun